Primary menu

Voetbalquiz: Vijf Voetbalvragen

Op de vijfde van juli, de vijfenveertigste verjaardag van Filip de Wilde en op de vijfde dag van de week, vijf vragen over voetbal. Tot zover de structuur.

1. Over welke speler gaat het volgende stukje tekst: Hij begon zijn loopbaan bij Veendam en werd na drie seizoenen overgenomen door Vitesse. Later speelde deze oud-international en spits van het Nederlands Elftal nog voor onder andere PSV en FC Groningen. In 1994 sloot hij zijn loopbaan af daar waar hij deze begon: bij Veendam.

2.
Abubakari Yakubu, wie kent hem nog? Yakubu was een bijzondere man. Bij Vitesse voetbalde Yakubu niet alleen, maar handelde hij ook in telefoontjes. Yakubu was daarnaast ook een gevaar op de weg. Hij reed namelijk steevast 80. Op de snelweg, in woonwijken… Yakubu kwam naast Vitesse ook voor Ajax uit. Er zijn in de laatste 20 jaar ook vijf hoofdtrainers van Vitesse geweest die dezelfde functie ooit bij Ajax hebben vervuld? Noem de vijf trainers.

3. De laatste jaren zijn het vooral buitenlanders die de dienst uitmaken in Engeland. Dit is ook duidelijk te zien aan de topscorerslijst. Ook dit jaar werd met Robin van Persie voor de zoveelste keer een buitenlander topscorer van de Premier League. Deze eeuw won slechts eenmaal een Engelsman de topscorerstitel. Het was niet Wayne Rooney, maar wie was het wel?

4. Met welk been scoorde Patrick Kluivert in 1995 het enige doelpunt in de Champions League finale, links of rechts?

5. Welke speler heeft het volgende verhaal over zijn carrière verteld: “Nadat ik eind jaren ’80 vanuit mijn vaderland in Duitsland terecht kwam, vond ik mijn weg via FC Saarbrücken naar Eintracht Frankfurt. In dienst van Eintracht Frankfurt werd ik begin jaren ’90 tweemaal op rij topscorer van de Bundesliga. Mijn prestaties in Duitsland bleven niet onopgemerkt. Ik vertrok in 1995 naar de Premier League.  In Engeland speelde ik voor Leeds United. Nadat ik in mijn nadagen nog even bij HSV heb gespeeld, sloot ik mijn loopbaan begin deze eeuw af in het Midden-Oosten.”

Toon de antwoorden

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes