Primary menu

Voetbalquiz: Weekquizzen

mosU hebt de afgelopen weken vermoedelijk iedere dag enorm teleurgesteld op onze website gekeken en bent wéér geen quiz tegen gekomen. U hield zich stil (Op Peter Bongers na, natuurlijk). Peter, we hebben goed gekeken naar jouw mails en kritieken. Ook wij zijn tot de conclusie gekomen dat het zo niet langer kan. Jouw suggestie was om er mee op te houden. Zo zijn wij niet Peter! Dus hebben we een nieuw concept. Iedere vrijdag komt er een superquiz van tien vragen online. Vandaag de eerste. Succes! Ohja, wil je nog een quiz organiseren. Dat kan natuurlijk ook. Op onze site kun je zeer eenvoudig, tegen een bespottelijk laag prijsje, een quiz downloaden.


1. We beginnen de quiz met een vraag over een verdediger van FC Emmen. Hij scoorde vorige week een lelijk doelpunt tegen MVV, maar was uitzinnig. Het was namelijk zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. De speler in kwestie is 32 jaar. Om wie gaat het?

2. Een makkelijke vraag: Wat is de enige club in de Eredivisie die nog geen wedstrijd heeft verloren?

3. Iets moeilijker: Er zijn op dit moment drie Eredivisieclubs die nog geen enkele keer tot een gelijkspel kwamen. Welke drie clubs zijn dat?

4. We blijven bij gelijke spelen. In de Europa League is er één club die al haar drie poulewedstrijden met 0-0 gelijkspeelde. Welke club is dat?

5. We combineren wat geografische kennis met voetbalkennis: wat is na IJsland het kleinste land, gemeten naar inwonertal, dat Ronald Koemannog geen puntverlies leed in de EK-kwalificatiereeks?

6. Haarlem-sc Heerenveen-RKC Waalwijk-Omonia Nicosia-AZ-Kasimpasa-HSV-HSV II-FC Utrecht-PSV-NEC-Sparta. Wie?

7. Wie scoorden er dit seizoen een hattrick in de Eredivisie?

8. Er is één club in de Jupiler League die al ruim zeshonderd minuten niet meer heeft gescoord. Deze club maakte in haar eerste tien wedstrijden slechts vier doelpunten. Het mag een wonder heten dat deze vier doelpunten toch nog goed genoeg waren voor twee zeges en een gelijkspel. Om welke club gaat het?

9. Robert Snodgrass. We moesten vorig seizoen even vrezen voor zijn vertrek uit de Premier League, toen zijn club Norwich City degradeerde. Maar Snodgrass wist een andere club te vinden. Bij welke club speelt hij momenteel?

10. FC Rouen-Excelsior Moeskroen-Hoffenheim-West Ham United-Newcastle United-Chelsea-Besiktas. Wie?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes