Primary menu

Voetbalquiz: Voorselectie

Louis van Gaal met bierglasLowietje heeft z’n voorselectie bekendgemaakt. Daar kun je van alles van vinden, maar je kunt er ook vijf ragen over stellen. Ik kies hier voor de laatste optie. Een prima keuze, aangezien dit een quizsite is en niet de rubriek ‘Ingezonden’ van de VI.

1. Een opmerkelijke naam in de voorselectie is die van Paul Verhaegh, al was het maar omdat je het met aegh schrijft. Voor welke Nederlandse bvo’s speelde Verhaegh wedstrijden in het betaald voetbal?

2. Bij deze voorselectie zit een aantal spelers dat deel uitmaakte van het Oranje onder de 17 dat in 2011 Europees kampioen werd door Duitsland te verslaan in de finale. Welke spelers?

3. Toch een mening: Tim Krul moet op doel tijdens het WK. Dat kan nog steeds, want hij zit bij de voorselectie. Welke keepende Krul zit niet bij de voorselectie, maar stond het afgelopen halve seizoen wel als (derde) keeper onder contract bij FC Groningen?

4. Lowietje neemt z’n voorselectie na de interland tegen Ecuador mee op trainingskamp. Waar gaat de reis heen?

5. En dan nog even eentje waar je lang over na moet denken. Feyenoord is voorselectiehofleverancier, maar van welke clubs (13) zit er maar één speler bij de voorselectie?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes