Primary menu

Voetbalquiz: Vitesse

De wintertransferperiode is weer aangebroken en een club die zich zeker zal gaan roeren is de toekomstige kampioen van 2013: Vitesse. Vitesse kent een roemrucht verleden met geweldige voetballers. Ik noem een Nicky Hofs, Bob Peeters, Youssouf Hersi, Abubakari Yakubu, John Veldman en dan weet u genoeg. Alle reden dus om een quiz aan deze club uit Arnhem te wijden.

1. Bij Vitesse spelen fantasten een grote rol in de clubgeschiedenis. Zo was in 2001 daar opeens Rocky Tuanakotta, deze Molukse charlatan beweerde dat hij als vertegenwoordiger van een Amerikaans bedrijf de club wou overnemen. Welk bedrijf was dit?

2. Vitesse beleeft in 1997/1998 een topseizoen met een derde plek in de Eredivisie. De Griek Nikos Machlas is de grote man met 34 doelpunten in 32 wedstrijden waarmee hij Europees topscorer werd en de Gouden Schoen ontving. Welke goalgetters ontvingen dat jaar de zilveren en bronzen schoen? (Hint: ze waren actief in de Turkse en Italiaanse competitie)

3. Uiteraard is het onderwerp van deze quiz enkel en alleen gekozen om een vraag over Aad de Mos kunnen stellen. Aad is onnavolgbaar, zowel op Twitter als in zijn hoedanigheid als trainer van Vitesse. Welke speler wisselde hij ooit al in een periode van twee weken al na 6 minuten en 16 minuten?

4. Wie is onderstaande Vitesse speler? (bonuspunt voor de club waar hij heen vertrok na zijn Vitesse-periode)

5. Piet Velthuizen, ooit belachelijk gemaakt door Wesley Sneijder omdat hij slechts 4 ton per jaar verdiende, speelt nu weer voor Vitesse nadat hij vorig seizoen bij Hercules Alicante onder contract stond. Daarmee is Piet een van de slechts drie Nederlanders die ooit bij Hercules heeft gevoetbald. Wie ziijn de andere twee?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes