Primary menu

Voetbalquiz: topscorers van Oranje

Robin van PersieGisteren plaatsen we ons in een geweldige ambiance voor het WK 2014 door te winnen van Andorra. Mooi. Voetbalfeitje van de avond was natuurlijk dat Robin van Persie tweemaal scoorde en Dennis Bergkamp voorbij ging op de ranglijst van topscorers van Oranje met 38 doelpunten. Enkel Patrick Kluivert scoorde vaker in het Nederlands Elftal (40 doelpunten). Vandaag een ode aan onze nationale topspitsen.

1. Patrick Kluivert is (vooralsnog) de topscorer van Oranje aller tijden. Slechts 2 van zijn doelpunten in Oranje scoorde hij op een WK. Dat was in 1998 (zie hier een quiz over dat geweldige WK 1998, toen het nog leuk was). Tijdens de openingswedstrijd van Oranje tegen België liet Kluivert zich provoceren en gaf hij een elleboogstoot waardoor hij kon inrukken met een rode kaart. Welke Belgische speler ontving deze elleboog?

2. Patrick kreeg dus rood tegen België en kreeg een schorsing van twee wedstrijden. Tegen welke landen scoorde Patrick zijn doelpunten tijdens dat toernooi?

3. Welke Nederlander scoorde het vaakst op een WK-eindronde? Kluivert is dat dus niet met zijn twee doelpunten.

4. Wie is na Robin van Persie de hoogst geklasseerde nog actieve topscorer op de ranglijst?

5. De legendarische Faas Wilkes is vierde op de ranglijst van Oranje topscorers met 35 doelpunten in 38 wedstrijden. Noem zoveel mogelijk clubs waar Faas voor actief was in binnen- en buitenland. Het zijn er zeven.

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes