Primary menu

Voetbalquiz: Terug van weggeweest

ben er weerNa een lange zomer zonder onze leerzame én hilarische voetbalquizzen zijn we er vanaf nu weer iedere werkdag. Terug van weggeweest dus, toevallig ook het thema van de eerste quiz na de zomerstop.

1. Naast ons is ook Go Ahead Eagles terug van weggeweest. De Deventenaren zijn na zeventien seizoenen weer terug op het hoogste Nederlandse niveau en behaalden meteen een punt in en tegen Utrecht. Tot 1971 heette Go Ahead Eagles gewoon Go Ahead. Een nogal flamboyante verschijning, die op dat moment trainer van Kowet  was, leek het wel wat er Eagles achter te plakken. Wie was dit?

2. Ook Cambuur is weer terug in de eredivisie. Een prima ontwikkeling, want de Leeuwarders beschikken over een trouwe fanschare. Hoe heet de tribune waar de allerfanatiekste supporters van Cambuur Leeuwarden zitten/staan?

3. Stijn Schaars is na een Portugees avontuur weer terug op Nederlandse bodem. Hij speelde het afgelopen seizoen met de Nederlanders Ricky van Wolfswinkel en Khalid Boulahrouz voor Sporting Lissabon. Buiten dit trio stonden er in het verleden nog drie Nederlanders onder contract bij de Portugese topclub. Wie?

daryl janmaat4. Zondag zag ik Daryl Janmaat een keer opkomen en daarna liep hij weer terug naar z’n rechtsbackpositie. Ook eventjes terug van weggeweest dus. Vraagje over Janmaat dan maar. Althans, over iets wat met hem te maken heeft. Janmaat voetbalde in zijn jeugd voor TONEGIDO uit Voorburg. Waar staat TONEGIDO voor?

5. De laatste vraag gaat over FC Groningen. Ik ben immer supporter van De Trots van het Noorden en WIJ STAAN BOVENAAN! De verwachting is dat FC Groningen dit seizoen lang zal blijven meedoen voor de titel en daarmee is het terug van weggeweest aan de top, want dat was voor het laatst het geval in het seizoen … Ja, wanneer was dat? FC Groningen werd uiteindelijk derde, maar streed tot vier wedstrijden van het einde van de competitie mee om het kampioenschap .

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes