Primary menu

Voetbalquiz: Sponsors

Red BullJe zou kunnen betogen dat de voetballerij veel te commercieel is, en dat is waarschijnlijk ook wel zo. Maar toch heeft het ook voordelen, want waar feiten zijn, daar ligt een quiz op de loer. Een quiz over voetbalsponsors dus.

1. Red Bull pakt de sponsoring van voetbalclubs behoorlijk rigoureus aan. Het energiedrankje wil niet alleen op het shirt staan, maar ook in de naam van de club. Red Bull Salzburg en de New York Red Bulls kent iedereen waarschijnlijk wel, maar er is nog een derde (Duitse) club die subtiel is vernoemd naar Red Bull. Welke?

2. TSG Hoffenheim 1899 is bij de Duitse voetballiefhebbers een gehate club. De club werkte zich door het geld van een Duitse zakenman vanuit het niets op naar de Bundesliga. De zakenman liet bij Hoffenheim een stadion bouwen waar veel meer mensen in kunnen dan dat er in het dorpje wonen. Even wat Friezen pesten: een beetje het SC Heerenveen van Duitsland dus. Wie is de puissant rijke Riemer van der Velde van Hoffenheim?

3. Nu we het toch over SC Heerenveen hebben: met welke twee shirtsponsors speelde Marco van Basten op zijn borst in zijn tijd bij AC Milan?

Nol Hendriks4. Naast duivenmelker was Nol Hendriks suikeroom van Roda JC. Het is natuurlijk altijd mooi om suikeroom te zijn. Nol kon al die spelers voor Roda JC kopen omdat ook hij een verdienstelijk zakenman/ondernemer was. Als zakeenman/ondernemer zit je altijd ergens ‘in’. Waar zat Nol Hendriks ‘in’?

5. FC Groningen en NEC hebben beiden een tijdje een eiland (achter)op hun shirt gehad. FC Groningen bleef zoals het een Noordelijke club betaamt nuchter en speelde met een Waddeneiland op het shirt; de Nijmegenaren swingden met een eiland uit de Antillen op het shirt. Naar welke twee eilanden ben ik op zoek?

Toon de antwoorden

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes