Primary menu

Voetbalquiz: Sober

KY HaarsmaWij voetbalquizmasters zijn met z’n vijven  Vorige week zat ik met een van hen in een eetcafé te genieten van een biefstuk en een biertje. Ik vroeg hem of hij zichzelf als voetballer wilde typeren. Hij kon dat met één woord: sober. Het is het ergste wat je kan zijn, als voetballer en als mens. Sober. Vandaag een quiz over hen die sober waren of juist niet. Overigens betreft het niet de persoon hiernaast. Dat is ook een voetbalquizmaster, maar dan juist flegmatiek.

1. Het wordt vaak gezegd en ik heb de opmerking eigenlijk nooit begrepen. “Je merkt hem de hele wedstrijd niet op, maar hij is ontzettend nuttig.” Ik vraag me altijd af hoe iemand dan kan concluderen dat deze persoon nuttig is. Enfin, sc Heerenveen had tot twee jaar geleden een Tsjech in het elftal die onzichtbaar was. Wat is de naam van deze sobere verdedigende middenvelder?

2. Paul Gascoigne wasn’t always sober. Tegenwoordig gaat het nog altijd niet goed met de alcoholverslaving van de voormalig vedette. Bij welke club begon Paul Gaskonje (zoals Rinus Michels zei) zijn carrière?

3. De verdedigende middenvelder mag wat mij betreft opgedoekt worden, tenzij er een centrale verdediger het veld ruimt. Bange Bertje speelde in zijn tijd als bondscoach altijd met twee verdedigende middenvelders. Man! Alleen in de laatste poulewedstrijd tegen Portugal kwam Bertje een beetje bij zinnen. Wie ontbreken er in deze opstelling? Stekelenburg; Van der Wiel, Vlaar, Mathijsen, Willems (67. ……..), De Jong, ……….. , Sneijder; Van Persie, Robben, …………

4. Iemand die nooit sober was, maar toch een geweldige voetballer is geweest, is George Best. De topspits is nog nooit ergens niet opgevallen. Hij viel ook op veel vrouwen. Met hoeveel Miss Worlds is Best naar eigen zeggen naar bed geweest?

5. De quizmaster die zichzelf als sober typeerde, groeide op in Wierden. Ik ben daar zelf nooit geweest, maar toen ik mensen sprak die uit die buurt kwamen en ik vroeg naar de voetbalclub daar (waar de betreffende quizmaster ook heeft gespeeld), bleken ze trouwe supporters. Of ze ooit gehoord hadden van mijn goede vriend? Nee, de twee broertjes kenden ze wel, maar deze jongen, nee. Het is typerend voor de sobere voetballer. Hoe heet de hoogst spelende club uit Wierden?

Toon de antwoorden

, , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes