Primary menu

Voetbalquiz: slecht weer

Nederland is in de ban van het winterse weer. Grote delen van het land hadden een witte Sint. Het levert prachtige plaatjes en gefrustreerde forensen op. En voor die laatste groep hebben wij een quiz. Maak ‘m in de file of in de trein die ergens tussen Baflo en Rodeschool stil staat. Een quiz over slecht weer.

1. Mijn buurman was erbij: de mistwedstrijd van Ajax tegen Liverpool in 1966 (hieronder een prachtfoto van die wedstrijd). “Na de eerste helft zijn we naar huis gegaan”, zo vertelde hij. “We zagen helemaal niks. Alleen als er gejuicht werd, wisten wij dat er gescoord was.” Het zijn de bekende verhalen van de aanwezige supporters. Ajax won met 5-1. De trainer van Liverpool was ervan overtuigd dat zijn ploeg de schade in de thuiswedstrijd wel zou goedmaken. Het werd daar 2-2. Deze roemruchte trainer heeft voor Anfield Road een standbeeld met de tekst ‘He made the people happy’. Wie is deze trainer?

2. We blijven even bij Liverpool. De trainer in het verhaal hierboven had een goede relatie met de supporters van de club. Zo belde hij af en toe voor de wedstrijd met enkele fans om zijn opstelling uit te leggen. Na een verloren wedstrijd bleef de harde kern zitten en liep de trainer door enorm beroerd weer naar de tribune waar deze supporters zaten. Één van die supporters zette vervolgens het inmiddels wereldberoemde nummer in: ‘When you walk through a storm, hold your head up high, and don’t be afraid of the dark’. Zo is volgens de overlevering het bekende ‘You’ll never walk alone’ voor het eerst aan de club verbonden. Hoe heet de standplaats in het stadion van de fanatieke supporters van Liverpool (en ook bij een aantal andere clubs)?

3. Het is alweer een halfjaar geleden dat in Oekraïne en Polen het EK werd gespeeld. Björn Kuipers mocht enkele potjes fluiten en deed dat niet onverdienstelijk. Eenmaal moest hij een wedstrijd staken vanwege een grote onweersbui. Een uur lang lag de wedstrijd stil. Welke twee ploegen stonden tegenover elkaar?

4. Bo Storm speelde in het seizoen 2006-2007 drie wedstrijdjes in de Eredivisie. Het jaar hierop vertrok hij naar Norsj(en dan die a-e-combinatie)land. Bij welke Nederlandse club speelde Bo Storm?

5. Ajax speelde in 1966 de mistwedstrijd. In 1987 speelden de Amsterdammers de minder historische sneeuwwedstrijd. Het betrof deze keer een uitwedstrijd. Anders dan het duel tegen Liverpool, ging deze wedstrijd verloren. Het werd 3-0 voor de thuisploeg. Doelpuntenmakers waren onder meer Jos Luhukay en Remy Reynierse. Van welke ploeg verloor Ajax in de sneeuw?

 

Toon de antwoorden

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes