Primary menu

Voetbalquiz: Safari

Big FiveVandaag een quiz uit Afrika, donker Afrika! Rode aarde, kleurrijke mensen en dieren, veel dieren. En over die dieren gaat het vandaag. De Big Five, de ultieme jagerstrofee. Djambo.

1. We beginnen met de King of the Jungle, de leeuw. Of beter gezegd de Ontembare Leeuw, Kameroen dus. Kameroen is het land van Roger Milla en Samuel Eto’o. Roger Milla was de grote ster van Kameroen op het WK in Italie. Naast hem schitterde een andere Kameroener. In de eerste wedstrijd tegen Argentinië scoorde de op dat moment in Frankrijk spelende nummer 7 van Kameroen de enige goal. Wie was deze speler?

2. Het tweede dier van de Big Five is het luipaard, oftewel de leopard. De leopard is niet alleen een dier, maar ook een tank. Komen we dus uit bij Theo Laseroms. Laseroms speelde de Europa Cup-finale van 1970. Vul de ontbrekende namen uit de opstelling van Feyenoord in de finale tegen Celtic verder aan:

………; Piet Romeijn (107′, Guus Haak), Rinus Israël (c), Theo Laseroms, Theo van Duivenbode; ……., Franz Hasil, Wim van Hanegem; ………., Ove Kindvall, Coen Moulijn 

3. Het derde dier uit de Big Five is de olifant. Dankzij Rene van der Gijp weet heel Nederland inmiddels dat een bepaald lichaamsdeel van Ruud Gullit sterke overeenkomsten toont met die van een olifant. Een makkie tussendoor: bij welke club debuteerde Gullit in het betaalde voetbal?

4. En dan de Thomas Buffels. Ranger Gaspar wist mij te vertellen dat de buffel over een uitstekende Schwalbe beschikt. Op het moment dat de jager op hem schiet, stort de buffel met veel gevoel voor drama ter aarde om daar voor dood te blijven liggen, Luis Suarez is er niks bij. Van welke club Uruguayaanse topclub nam FC Groningen Suarez over?

Luis Suarez FC Groningen

5. En de laatste vraag gaat uiteraard over Fred van der Neushoorn. Fred van der Neushoorn behoort tot de orde der blauwe neushoorns. In Nederland speelde Fred enkel voor Den Bosch. Daarnaast speelde Fred van der Hoorn nog in twee buitenlandse competities. Welke twee? En voor de echte Fred van der Hoorn-kenners, voor welke twee clubs kwam hij daar uit?

Toon de antwoorden

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes