Primary menu

Voetbalquiz: Rood

Gelukkig had Guyon Fernandez de schorsing eerder dit seizoen nog in zijn achterhoofd toen hij gistermiddag met zijn hoofd tegen Marcelo aanliep. Althans, zo wou Guyon ons doen geloven. Volgens ons heeft Guyon vrij weinig in zijn achterhoofd. Net als in de overige delen van zijn hoofd overigens. Dat dit ook een voordeel kan zijn als je zo nu en dan per ongeluk met je hoofd ergens tegenaan loopt, heeft Martin Drent ons eens uitgelegd. Zo’n tien jaar geleden werd kopspecialist Drent gevraagd naar zijn mening over een onderzoek naar de gevolgen van koppen voor de hersenen. Koppen zou schadelijk zijn volgens het onderzoek. Martin Drent maakte zich niet zo druk. “Mijn vader heeft me altijd gezegd dat je iets wat je niet hebt ook niet kunt verliezen.”

Omdat Fernandez rood had moeten krijgen, doen we vandaag maar een rode quiz.

1. De redenatie van Martin Drent’s vader Klaas kon ook wel eens goed nieuws zijn voor Paul Gascoigne. Mocht Gazza hersenen hebben, dan hebben die aardig wat te verduren gehad. Niet alleen drank, maar ook de elleboog van Wouters kreeg Gazza knock-out. Er is één club waar zowel Jan Wouters als Paul Gascoigne hun geld hebben verdiend. Welke?

2. Een ander slachtoffer van een elleboogstoot was de Amerikaan Tab Ramos. Welke Braziliaan sloeg Ramos op een afschuwelijke wijze knock-out en kreeg daarvoor in tegenstelling tot Wouters wél de rode kaart?

3. Wie speelde zowel voor De Rode Duivels als voor The Red Devils?

4. Roder kunnen we de foto niet krijgen: wie staan op de foto hiernaast?

5. We sluiten af met een vraag over The Reds. Liverpool won gisteren op Wembley voor 90.000 toeschouwers de League Cup door in een prachtig gevecht Cardiff City te verslaan. The Reds hadden strafschoppen nodig om het veel kleinere Cardiff op de knieën te krijgen. Welke speler van Liverpool speelde vorig seizoen nog voor Cardiff City?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes