Primary menu

Voetbalquiz: Real Madrid – Bayern München

Bayern bewees gisteren dat je niet alleen met ultraverdedigend voetbal een Spaanse topclub hoeft te verslaan. Hulde. Op z’n Nederlands (mogen we dat nog zo zeggen) haalden ze de finale, daar waar Chelsea dat op z’n Duits deed. Vandaag een quiz over Real en Bayern.

1. Arjen Robben begon zijn loopbaan in Bedum en vervolgde zijn weg daarna onder andere via Real Madrid naar Bayern München. Van Bedum via Bernabeu naar Bayern. Robben was nooit aanvoerder van Bayern. Slechts twee niet-Duitse voetballers waren ooit Kapitän van de Zuid-Duitsers. Beiden speelden ook in Nederland. Welke twee voetballers zoeken we?

2. Hoe heet de Duitse linksback (foto) die na het WK’74 van Bayern München naar Real Madrid vertrok?

3. Bij Real Madrid spelen momenteel vier spelers die overgenomen zijn van een Duitse club. Welke vier?

4. Duitser Bodo Illgner speelde tot en met 2001 voor Real Madrid, zijn tweede en laatste club. Voor welke Duitse club verdedigde Bodo meer dan driehonderd maal het doel?

5. Al eerder won Bayern München na strafschoppen van een Spaanse ploeg. In de finale van 2001 was Valencia de klos. Scheidsrechter Dick Jol gaf in de reguliere speeltijd ook al drie strafschoppen. De eerste van Valencie werd al na drie minuten benut, waarna Bayern in de zevende minuut de kans op de gelijkmaker miste. In de vijftigste benutten de Duitsers alsnog een strafschop, waarna ze de strafschoppen na de verlenging ook beter namen en de Cup met de grote oren wonnen. Welke drie spelers namen de strafschoppen in de reguliere speeltijd?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes