Primary menu

Voetbalquiz: PSV

PSVPSV heeft zondag een einde gemaakt aan een dramatische reeks. Na een historisch slechte reeks van zeven wedstrijden zonder zege werd FC Utrecht gisteren ruim verslagen. Als dat geen quiz waard is!?

1. Een van de doelpuntenmakers gisteren was Jurgen Locadia. Locadia speelt sinds 2010 voor PSV en speelde eerder bij twee andere BVO’s in de jeugdopleiding. Welke twee jeugdopleidingen waren dit?

2. Utrecht-trainer Jan Wouters speelde tijdens zijn actieve loopbaan drie seizoenen voor PSV. Wie was voor Wouters de laatste Utrecht-trainer met een verleden als speler bij PSV?

3. De uitstekende verdediger Timothy Derijck is door PSV verhuurd aan FC Utrecht. Derijck speelde het grootste deel van zijn loopbaan voor Nederlandse clubs. Tijdens het seizoen 2007-2008 speelde hij voor een Belgische club die dat seizoen ook nog een tijdje getraind werd door Johan Boskamp. Welke club was dit?

4. PSV heeft de laatste jaren vrij succesvol ingekocht bij FC Utrecht. Zowel Mertens als Strootman werden door PSV met een mooie winst doorverkocht. Utrecht zelf deed echter ook goede zaken met beide spelers. Een makkie: van welke clubs nam Utrecht Strootman en Mertens over?

5. En om het goede gevoel bij PSV wat te versterken: hoeveel kampioenschappen heeft PSV in haar historie mogen vieren?

 

TOON DE ANTWOORDEN

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes