Primary menu

Voetbalquiz: Premier League ’14 -’15

PLDe Premier League is afgelopen weekend begonnen. Koeman onderuit, Van Gaal onderuit, Krul, Janmaat, Anita, allemaal onderuit. Afijn, het seizoen is nog lang en de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen; niks aan het handje dus. Een quiz over de Premier League 2014-2015.

1. Een nieuw seizoen betekent ook een  aantal nieuwe ploegen. Welke Engelse promovendus speelt al sinds jaar en dag op Turf Moor? Marco Gentile en Remco van der Schaaf speelden ook voor deze club.

2. Newcastle United is de club met de grootste Nederlandse inbreng dit seizoen. Van de aanwezige Nederlanders staat Tim Krul het langst onder contract bij de Magpies. Krul werd twee keer verhuurd door Newcastle. Aan welke Schotse en welke Engelse club werd Krul verhuurd?

3. Frank Lampard verlaat na 13 seizoenen, 492 duels en 147 duels Chelsea. Van welke club nam Chelsea in 2001 Frank Lampard over?

4. Ronald Koeman gaat samen met broertje Erwin aan de slag bij Southampton. Het was een drukke transferperiode voor Koeman en z’n Saints. Zo zag Koeman liefst drie spelers vertrekken naar Liverpool. Welke drie spelers zijn dit?

5. En tot slot Louis van Gaal. Van Gaal mag in Manchester proberen om de tijden van Ferguson terug te brengen. Het begin was helaas weinig hoopvol. Een 2-1 nederlaag tegen Swansea was niet waar op gehoopt werd in Manchester. Van Gaal heeft komend seizoen niet meer de beschikking over ervaren krachten als Rio Ferdinand, Nemanja Vidic en Patrice Evra. Naar welke clubs vertrokken deze drie routiniers?

TOON DE ANTWOORDEN

 

 

 

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes