Primary menu

Voetbalquiz: Politici van D66

borstVraag voetballers nooit naar hun mening over politiek. In de rubriek ‘persoonlijk’ in de VI blijven ze het proberen. Steevast luidt het antwoord: ,,Ik volg de politiek niet zo, maar de laatste keer heb ik VVD gestemd.” In deze quiz combineren we politiek met voetbal. Succes!

 

1. Gisteravond overleed Els Borst. Bij het maken van de quiz is de doodsoorzaak nog niet bekend. Spijtig nieuws. Hugo Borst is voetbaljournalist. Van welke club houdt hij en welke trainer haat hij?

2. Roger van Boxtel is een partijgenoot van Els Borst. Hij was minister in Paars II. In Boxtel, in Noord-Brabant, werden liefst zes hockeyinternationals geboren, waaronder recordinternational Jeroen Delmee. Er werd ook een voetballer in Boxtel geboren. Wat is de naam van deze doelman die tussen 1970 en 1983 254 wedstrijden bij NEC keepte? Vervolgens stond hij ook nog 62 wedstrijden bij FC Groningen onder de lat, waar hij vijfmaal doel trof. Hij sloot zijn carrière af bij Vitesse.

3. Hans van Mierlo was in het begin van de jaren ’80 minister van Defensie. Een post die Bange Bertje van Marwijk ook ambieert. vanmierloWelke vier verdedigers stelde hij op in de WK-finale tegen Spanje? (Hij stelde natuurlijk veel meer verdedigende spelers op, maar die stonden op papier aanvallender ingesteld)

4. Jan Terlouw behoort tot de schrijvers die ook een doel hadden in de politiek. Bruggetje: Piet Schrijvers had ook een doel. Het eerste doel dat Piet Schrijvers had, stond in Amsterdam bij DWS. Wie was in die tijd de andere keeper van DWS?

5. Medy van der Laan was een weinig geliefde staatssecretaris in het kabinet Balkenende II. Ze was verantwoordelijk voor het herstructureringsplan van de publieke omroep. Harry is geen familie van Medy. Dus. Harry van der Laan was toevallig wel een voetballer in Nederland. Voor welke vijf Nederlandse profclubs speelde Harry van der Laan?

 

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes