Primary menu

Voetbalquiz: oude debutanten

Angelo Cijntje penaltyAfgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: onze held Angelo Cijntje debuteerde in de Eredivisie. Jammer genoeg veel te laat voor FC Groningen om nog een gooi te doen naar de landstitel maar de play offs gaan ze winnen, kan niet anders. Cijntje is nog maar 33 jaar dus die kan nog zeker vijf jaar schitteren op de voetbalvelden. Uiteraard hebben we al eens een specifieke Angelo Cijntje-quiz gehad dus vandaag ook ruimte voor enkele andere ‘oude’ debutanten.

1. Angelo Cijntje verlaat na dit jaar FC Groningen. Als PSV slim is, slaan ze gelijk toe want die ploeg kan wel wat ervaring gebruiken. Mocht dit gebeuren dan is Cijntje de oudste veldspeler die debuteert voor PSV (Kenneth Perez is met 32 jaar en 361 dagen de huidige recordhouder). Echter, er zijn maar liefst zes keepers ouder gedebuteerd voor PSV dan Kenneth Perez. Welke zes keepers zoeken we?

2. Sander Boschker was 39 jaar oud toen hij zijn Oranje-debuut maakte in Oranje. Dit was in de oefenwedstrijd tegen Ghana in de aanloop naar het WK 2010. Welke drie spelers missen er in de opstelling van die bewuste wedstrijd?

…. (Boschker, 46′), Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, …, Van Bommel, Kuijt (Babel, 73′), Sneijder (Elia, 83′), …. (Van der Vaart, 75′), Van Persie

Ghana 2010

3. Uiteindelijk reikte Ghana tot de kwartfinale op het WK 2010 waarin ze na penalty’s werden uitgeschakeld door Uruguay. Dat was de wedstrijd waarin Luis Suarez een handsbal maakte, rood ontving waarna Asamoah de toegekende penalty miste in de allerlaatste minuut. De stand bleef daardoor 1-1. Wie scoorden deze twee doelpunten?

Nog meer Ghana voetbalvragen vind je in onze Ghana Voetbalquiz.

4. Voor Sander Boschker het record overnam, was Barry van Galen korte tijd de oudste Oranje-debutant. Hij speelde destijds bij AZ. Bij welke drie andere clubs vertoonde Van Galen zijn soms fenomenale traptechniek?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes