Primary menu

Voetbalquiz: Onopvallende spelers

We hebben het hier vaak over fantastische voetballers en trainers. Logisch: Aad de Mos, Ard van Peppen, Rene van Rijswijk en Purrel Frankel zijn markante persoonlijkheden en staan niet voor niks iedere dag in de spotlights. Maar vandaag doen we daar even niet aan mee. Vandaag gaat de quiz namelijk over onopvallende Eredivisiespelers. De spelers die je nooit opvallen maar ondertussen al jaren op de Nederlandse velden rond lopen of liepen zonder dat het iemand echt opviel. Tot vandaag!

1. Deze quiz kan natuurlijk niet anders dan beginnen met Ferry de Haan. De man met een uitstraling van een accountant uit Almere heeft toch maar mooi de UEFA Cup met Feyenoord gewonnen maar of het iemand is opgevallen dat hij er die avond bij was, vragen we ons af. Wat we ons ook afvragen is of jij weet wie er die avond aanvoerder was bij Feyenoord en Dortmund?

2. Ook bij PSV hebben ze jarenlang een onopvallende speler gehad: Eric Addo speelde maar liefst tien seizoenen bij de Eindhovenaren en niemand had nou echt door waarom iedere keer zijn contract werd verlengd. En als alle andere verdedigers fit waren verhuurden ze hem gewoon aan Roda JC, lekker handig. Welke trainer haalde Eric Addo in de zomer van 1999 naar PSV?

3. Bij Roda JC houden ze dus wel van onopvallende spelers, zeker getuige het feit dat Laurent Delorge daar nu ook al weer drie seizoenen speelt. Hoe hij er precies uit ziet, weet ik niet, die beste man rent alleen maar. Hij schijnt lang haar te hebben, dat weet ik dan nog wel. En ik weet dat hij zelfs een seizoen bij Ajax rond rende. Hij heeft in het verleden ook in Engeland onder het mom van voetbalwedstrijden periodes van 90 minuten gerend. Weet jij bij welke club?

4. Aaron Meijers speelt nu bij RKC zijn wedstrijden en volgend jaar bij ADO. Hij komt enkel in deze quiz voor omdat hij zichzelf onopvallend noemt. Bij welke club maakte hij zijn debuut en speelde hij voor hij naar RKC vertrok?

5. We sluiten af met Tim Gilissen. Deze oud-speler van Heracles en GA Eagles speelt nu alweer vijf seizoenen zijn wedstrijden in het shirt van NAC Breda zonder echt op te vallen. In de selectie van NAC zitten nog twee spelers waarvan de achternaam met een G begint. Wie zoeken we en wat is verder de overeenkomst tussen deze twee spelers?

Toon de antwoorden

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes