Primary menu

Voetbalquiz: Nummer 14

De maker van deze quiz is geboren op de 14de, speelde zodra er rugnummers waren met nummer 14 (wel in de basis natuurlijk) en vindt Cruijff best wel een goede voetballer. Het is dus tijd voor een quizje over het mooiste getal uit het voetbal: 14.

1. De eerste vraag gaat natuurlijk over Johan. Hij mistte de eerste wedstrijden van het seizoen ’70-’71 door een blessure. Toen hij op 30 oktober zijn rentree maakte, bleek het shirt met rugnummer zeven niet in de wasmand te zitten. Omdat Cruijff het eerste gedeelte van het seizoen had gemist, vond hij dat de drager van het shirt met nummer 7 zijn tricot met nummer 9 mocht dragen. Cruijff pakte toen het reserveshirt met nummer 14 uit de wasmand en bleef dat daarna uit bijgeloof dragen. Welke speler mocht van Cruijff met rugnummer 9 spelen in de wedstrijd tegen PSV?

2. Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelde er een international van oranje met rugnummer 14, omdat hij het veertiende kind was uit zijn gezin. Wie is die speler?

3. Rugnummer 14 wordt vanaf het seizoen 2007-2008 niet meer gedragen. Hoewel het aper ongeluk nog wel een aantal keren in de voorbereiding van het seizoen werd gedragen, heeft niemand een officiële wedstrijd in een shirt met nummer 14 gespeeld. Wie speelde in het seizoen 2006-2007 met het heilige rugnummer? Tip: De speler speelde slechts één seizoen bij Ajax en hield er na dat jaar ook mee op.

4. Cruijff scoorde in zijn tweede periode bij Ajax uiteraard veertien doelpunten. Wie waren de twee trainers die Cruijff in zijn tweede periode bij Ajax had?

14. Het lukt een speler van FC Groningen zelden meer dan veertien doelpunten per seizoen te maken. De afgelopen dertien seizoenen waren er slechts vier spelers die meer dan veertien doelpunten wisten te maken. Wie is de laatste speler die namens ‘de trots van het Noorden’ meer dan twintig doelpunten in de eredivisie maakte?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes