Primary menu

Voetbalquiz: Nederlanders bij Real Madrid

Vanavond verliest Ajax van Real Madrid. Daarom nu een quiz over Nederlanders bij Real Madrid. Dat waren er in totaal acht. Omdat deze werkdagelijkse quiz een format kent van vijf vragen per quiz, krijgt niet iedere Nederlander een eigen vraag. Of toch wel…

1. Ruud van Nistelrooij speelde van 2006 tot 2010 bij de Koninklijke. Zijn eerste seizoen sloot hij af als pichichi van de Primera Division. In het Gouden Schoen-klassement moest hij echter genoegen nemen met de derde plaats. Welke twee spelers, op dat moment actief in de Italiaanse en Nederlandse competitie, eindigden in het seizoen 2006-2007 boven Van Nistelrooij?

2. Wesley Sneijder speelde van 2007 tot 2009 in het maagdelijke wit. Zijn eerste stappen op een voetbalveld zette Sneijder een jaar of twintig eerder bij een in 2004 opgeheven, maar roemrijke Utrechtse amateurclub met de bijnaam ‘De Gele Kanaries’. Ook Eddy Achterberg, Hans Kraaij Senior en Frans de Munck speelden bij de club. Mosje Temming en Jan Oliekan trouwens ook, maar die kent bijna niemand. Bij welke amateurclub begon Sneijder zijn carrière?

3. Even een Boulevard-vraagje. Over Rafael van der Vaart, van 2008 tot 2010 speler van Real Madrid. Rafael en Sylvie van der Vaart kregen in 2006 een zoon. Dit jochie heeft natuurlijk een naam. Hoe heet de inmiddels zesjarige zoon van het societykoppel? Saillant detail is dat de naam in het Duits zoiets betekent als ‘dorpsgek’.

4. Clarence Seedorf voetbalde bij veel clubs, waaronder ook Real Madrid (1996-2000). Sterker nog, hij won er de Europa Cup I. In welk jaar was dat, en welke club was de tegenstander in de finale?

5. En om toch alle Nederlanders bij Real Madrid aan bod te laten komen: over welke Nederlanders die ooit bij Real Madrid speelden, stelde ik in deze quiz geen vraag? (Ja, nu dus wel, en nee, Jeffrey Hoogervorst, die bij Real Madrid B speelde, telt niet mee.)         

Toon de antwoorden

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes