Primary menu

Voetbalquiz: Movember

Het zal je vast niet zijn ontgaan met al die collega’s, teamgenoten en buurmannen die sinds enkele weken met een snor rondlopen: het is Movember. Mannen over de hele wereld laten een maand lang hun snor staan om geld op te halen voor onderzoek tegen prostaatkanker. Uiteraard zijn we daar ook heel erg tegen maar ondertussen genieten we ook erg van alle snorren. Daarom een uiterst relevant en actueel quizje over voetballers met snorren.

1. Welke wereldberoemde voetballer staat hieronder afgebeeld?

2. Ook FC Groningen speler Tim Sparv doet mij aan Movember, althans dat hopen wij voor zijn naaste omgeving. Twee vragen over Sparv: uit welk land komt Tim en van welke club nam FC Groningen hem in 2009 over?

3. Mark van Bommel doet helaas al een aantal jaren niet meer mee aan Movember. Dit terwijl we sinds zijn Fortuna Sittard-periode allemaal weten dat ook een snor hem goed staat. Welke Nederlander, ook getooid met een mooie snor, was de allereerste Nederlander bij de Beierse topclub?

4. Ook Adri van Tiggelen was net zoals vele teamgenoten uit de jaren tachtig een trotse snorrenbezitter. Bij welke vijf clubs heeft De Spijker gespeeld in zijn carrière?

5. We kunnen niet anders afsluiten dan met de beroemdste en mooiste snorrendrager van allemaal: Abe van den Ban. Aanstaande vrijdag 23 november vindt een ode aan deze man plaats: In de ban van Abe. Helaas kan deze Voetbalquizmaster daar niet bij aanwezig zijn maar hopelijk u wel. Dat hij zijn carrière afsloot bij Haarlem is bekend maar voor welke twee andere clubs kwam hij nog meer uit?

Toon de antwoorden

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes