Primary menu

Voetbalquiz: Mooiweervoetballers

De zon die schijnt, de lucht is blauw, maak die quiz over mooiweervoetballers maar gauw!

1. Ik ben van mening dat Andrea Pirlo eigenlijk nooit in de regen zou mogen voetballen. Regent het toch, dan zou er iemand met een parapluutje bij ‘m in de buurt moeten lopen. Waarschijnlijk heeft Pirlo maar al te vaak in de regen gevoetbald. Ondanks het lekkere Italiaanse klimaat, is Pluvius – zoals Mart Smeets zou zeggen – ook weleens in de laars te vinden. Bij welke club begon Andrea Pirlo zijn carrière in de laars?

Theo Janssen2. In Nederland regent het nog veel vaker, maar ook Theo Janssen is een mooiweervoetballer. Aan welke Belgische club werd Janssen een half seizoen verhuurd door Vitesse?

3. De naam van Sunderland is bedrieglijk; de stad ligt in het grauwe noorden van Engeland. In 1999/2000 werd een speler van Sunderland topscorer van de Premier League. Welke speler scoorde dertig maal voor The Black Cats in dat seizoen?

4. Mike Zonneveld begon zijn carrière bij Go Ahead Eagles en staat op dit moment onder contract bij NAC. Bij welke vier clubs speelde hij nog meer?

5. In 1994 vertoefde Nederlands elftal tijdens de poulefase in het snikhete en klamme Florida. Hoe heette het luxueuze resort waar de mannen van Dick Advocaat verbleven?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes