Primary menu

Voetbalquiz: Mooie jongens

Het is september 1996 en ik ben tien jaar. Ik voetbal met vriendjes, knikker op het schoolplein en ben ‘gewoon’ verliefd op mijn overbuurmeisje. Als ik op 29 september mij op de bank nestel voor de samenvattingen, vergeet ik even het overbuurmeisje als ik de spits van Ajax zie: Daniel da Cruz Carvalho, kortweg ‘Dani’. Even schrik ik, maar al snel denk ik weer aan mijn overbuurmeisje. Maar ik twijfel of zij mij ook ziet staan. Eén ding weet ik die vanaf die dag zeker: ik ben hetero en Dani is de mooiste jongen ooit! Een quiz over de mooie jongens.

1. Dani had een engelengezicht, maar af en toe duivelsstreken. Zo schopte hij ooit een keeper een gapend gat in zijn hoofd. “Kusje erop”, sprak de scheidsrechter, maar de keeper weigerde dit. Hij zou later zeggen dat dit de grootste fout uit z’n loopbaan was. Welke keeper kreeg een schop in z’n gezicht van Dani? Hmm, Dani.

2. Mijn broer, een ajacied, had zijn kamer vol posters van zijn favoriete club. Zo had hij ook  posters die eigenlijk voor de vrouwelijke voetbalfans waren bedoeld. Dat waren posters van Nordin Wooter (met de tekst ‘spetter’) en Marc Overmars (‘superspetter’). Omdat Wooter een minder grote spetter was dan Overmars een vraag over eerstgenoemde. Wooter speelde, behalve voor Ajax, ook voor een andere Nederlandse club. Welke?

3. Je kan pas mooi zijn als er ook lelijke mensen bestaan. In dat geval mag Dani oud-voetballer John Feskens wel bedanken. In Engeland zorgt Peter Crouch er voor dat zijn medespelers kunnen schitteren van schoonheid. Crouch heeft zelf ook door dat hij onknap is en dat hij in zijn handjes mag knijpen met zijn schitterende vriendin. Crouch won de verkiezing van mooiste sportquote in Engeland. Welk antwoord gaf Crouch op de vraag wat hij zou zijn als hij geen voetballer was geworden?

4. Mooie voetballers… Beckham maar doen dan? Velen zouden volmondig ‘ja’ op deze vraag antwoorden. Zo ook Rebecca Loos. Zij deed het (misschien) met de mooie jongen van het Britse voetbal. David Beckham heeft zijn lichaam voor ruim 135 miljoen euro verzekerd. Tja. Terug naar het voetbal. Beckham vertoonde zijn kunsten lange tijd bij Manchester Utd, maar Beckham speelde zijn eerste wedstrijden in het profvoetbal in de Championship. Aan welke club leende Manchester Utd hem uit?

5. Terug naar Dani. Op de foto hiernaast zie je Mark van Bommel ook aan Dani denken. Zijn trainer bij West Ham United dacht hetzelfde over Dani als Van Bommel. Hij zei ooit: “Dani is so good-looking, I don’t know whether to play him or fuck him.” Prachtig. Welke trainer zei dit over Daniel da Cruz Carvalho?

Toon de antwoorden

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes