Primary menu

Voetbalquiz: Mengelmoes

Andre PirloDe dag waar jullie allemaal op hebben zitten wachten: vrijdag. Niet omdat het weekend voor de deur staat, maar vanwege de schitterende quizzen op deze fantastische site. Roep je collega erbij en bepaal voor eens en voor altijd wie de grote voetbalkenner op De Zaak is. Een mengelmoes aan vragen krijgen jullie deze keer. Laat je overigens niet verwarren door de foto’s bij en in dit bericht. Die hebben er echt helemaal niets mee te maken. Geniet ervan! Succes!

1. In 2005 kwam een Burundees in een Asielszoekerscentrum in Nederland terecht. Hij trainde vervolgens mee met een eredivisieclub en kreeg er een contract. Hij verbleef er enkele jaren, maar na een conflict was hij spoorloos. Na enige tijd keerde hij terug, maar in 2010 vertrok hij alsnog. Onlangs werd zijn contract in Turkije ontbonden. Wie is hij?

2. Dit jaar boekte het prachtige FC Emmen haar grootste zege in de Eerste Divisie. Welke ploeg werd in een uitwedstrijd met liefst 8-1 verslagen?

3. Roda JC begon deze jaargang slecht. Welke voetballer kreeg op 1 februari in de verloren wedstrijd tegen MVV rood, nadat hij de scheidsrechter had bespuugd?

4. Bij welke Engelse club speelden onder meer de volgende Nederlanders: Arnold Mühren, Bobby Petta,Martijn Reuser, Gianni Zuiverloon en Fabian Wilnis?

5. In welk land ligt de voetbalacademie van Feyenoord, genaamd Feyenoord Fetteh? Bonuspunt: wie is de enige speler die vanuit die opleiding mosdaadwerkelijk bij Feyenoord 1 heeft gespeeld?

6. Wie was de vaste partner van John van den Brom bij het jaarlijkse voetvolleytoernooi dat gepresenteerd werd door Harry Vermeegen?

7. Onder welke naam is de voetballer Domagoj Vida in Nederland beter bekend?

8. Feyenoord verloor enkele seizoen geleden met liefst 10-0 van PSV. Wie was de doelman van Feyenoord die tien doelpunten moest incasseren?

9. In welk stadion speelde Nederland drie van de vijf wedstrijden op het WK voetbal van 1994?

10.  Wie werd met vier doelpunten topscorer op het EK -21 in 2007 dat in Nederland werd gehouden?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes