Primary menu

Voetbalquiz: Masters

rogerWij als voetbalquizmasters staren ons natuurlijk niet blind op voetbal. Wij kijken ook ontzettend graag naar andere sporten. Zeker als er in een sport ‘masters’ worden gespeeld kan het ons bekoren. In het tennis is dat op dit moment het geval. In Londen nemen de acht beste tennissers het tegen elkaar op. Deze acht komen uit zes verschillende landen, namelijk: Zwitserland (Federer, Wawrinka), Spanje (Nadal, Ferrer), Servië (Djokovic), Del Potro (Argentinië),  Frankrijk (Gasquet) en Tsjechië (Berdych).  Omdat onze quizzen altijd vijf vragen bevatten, wordt de vraag over de lelijkste tennisser van deze acht geschrapt. Daaaag Tomás Berdych! Succes!

1. We beginnen met een vraag over Zwitserland. Dat heeft Roger Federer, de beste tennisser ooit, wel verdiend. Voor welke stad had FC Barcelona-oprichter Johan Gamper warme gevoelens en is tevens de geboortestad van Federer?

2. Vraag twee over de nummer één van de wereld: Rafa Nadal uit Spanje. Hoewel zijn oom Miguel Ángel Nadal voor Barcelona speelde en hij zelf fan is van Real Madrid, kon Nadal in zijn jeugd bij een andere grote Spaanse club komen voetballen. Welke club is dat? Op dit moment speelt het eerste elftal in de Segunda División.

3. Op plaats drie van de fijne tennissers uit dit groepje komt Richard Gasquet. De Fransman heeft en prachtige enkelhandige backhand 2007 Medibank International - Day 3en een klassiek tennishoofd. Een enkelhandige backhand vinden wij van Voetbalquizmasters enorm fijn. Federer heeft ook een schitterende enkelhandige backhand. Maar hoe kunnen we Gasquet en Zwitserland met elkaar verbinden? Simpel, Gasquet is op 18 juni 1986 geboren. Ik hoef u niet te vragen wie er vijf jaar eerder werd geboren in Zwitserland. Marco Streller, dat wist u ook. Streller was laatst nog belangrijk voor zijn club Basel door tegen Chelsea in de CL de winnende treffer te scoren. Voor welke twee Duitse ploegen speelde Streller?

4. Juan Martin del Potro dan. Hij speelt op dit moment zijn tweede wedstrijd van de Masters tegen Novak Djokovic. Het staat 3-6 , 6-3, 2-2 op dit moment. Del Potro is geboren in Tandil evenals collega tennisser en Juán Monaco en voetballer Mauro Camorenesi. Camoranesi is vooral bekend als middenvelder van Juventus. Tegenwoordig speelt hij bij een onbeduidend clubje in Argentinië. Wat is de laatste Europese club van Camoranesi geweest?

5. Dan de minste speler van de vijf. U merkt, het is een subjectief lijstje. Djokovic won zijn eerste proftitel in Nederland. Dat gebeurde in een plaats die tot 1982 een Eerste Divisie club had. Die club had tot 1973 de naam HVC. Tegenwoordig is de club VV Hoogland de hoogst spelende club binnen de gemeentegrenzen. VV Hoogland speelt in de eerste klasse zondag. Welke plaats is dat?

 

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes