Primary menu

Voetbalquiz: Marken

mark tuitertOmdat voetbalquizmasters ook maar gewoon mensen zijn, verkeren ook wij dezer dagen in Olympische sferen. Morgen staat de 1500 meter op het programma en dan zijn wij natuurlijk voor Mark Tuitert. Daarom een quiz over Marken in het voetbal.

1. Het is wat oneerbiedig richting Mark Tuitert, maar deze quiz begint met een vraag over stinkstiefel Mark van Bommel. Van Bommel debuteerde bij Fortuna Sittard en schopte het in de 21ste eeuw, soms letterlijk, tot Oranje. Welke vier oud-Fortuna Sittard-spelers kunnen dat nog meer zeggen (in de 21ste eeuw in Oranje spelen dus)?

2. Mark Hughes was als klein mannetje een spits van formaat. Na zijn actieve carrière werd hij onder andere trainer van Manchester City. Waar zwaait hij op dit moment de scepter?

3. Marc Overmars is een Marc met een c. Maar dat maakt iemand heus niet minder Marc/k. Vooral Marc Overmars niet, want die heeft een mooie carrière achter de rug. Bij Barcelona speelde hij één seizoen samen met een speler die ook bij Arsenal al bij hem in de kleedkamer zat. Wie?

4. Mark Rutte heb ik nog nooit kunnen betrappen op voetbalverstand, maar hij is natuurlijk wel premier, en dat gegeven zorgt er weer voor dat ik nu een vraag kan stellen over de Premier League. Wanneer werd de Premier League opgericht? (Normaal vind ik vragen over jaartallen stom, maar voor deze ene keer dus toch…)

5. Nou, zo’n quiz over Marken besluit je natuurlijk met Mark Schenning. Alle clubs waarvoor hij uitkwam alsjeblieft.

TOON DE ANTWOORDEN

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes