Primary menu

Voetbalquiz: Marco van Basten

capelloMarco van Basten neemt na twee jaar afscheid van sc Heerenveen. Ik heb Heerenveen ooit het Barcelona van Johan Cruijff zien verslaan in het Abe Lenstra Stadion, maar het meest onwerkelijke moment dat ik op de tribunes heb meegemaakt was dat de naam van Van Basten werd gescandeerd. San Marco applaudisseerde vervolgens naar de supporters en deed ook even zijn afscheidszwaaitje zoals bij zijn vaarwel in San Siro. Kippenvelmomentje. Een quizje over San Marco.

1. We beginnen met een hele logische vraag. Welke trainer liet Marco van Basten debuteren in het seizoen ’81-’82 én voor wie kwam Van Basten in het veld?

2. Hoe heet de vader van Van Basten en, speciaal voor mede-quizmaster en goede vriend André, wat is de naam van zijn vrouw?

3. Het hoogtepunt van verdediger Pascal Plovie was in het jaar 1991. Hij haalde de grote Van Basten zo uit zijn spel dat deze zijn van bastenelleboog in het gezicht van Plovie plantte. Plovie verloor enkele tanden en brak zijn jukbeen. Plovie gaf jaren na het incident aan dat hij totaal geen wraakgevoelens had jegens Van Basten. Hij noemde het zelf het hoogtepunt van zijn voetballeven. Dat hij als matige voetballer zo’n grote speler tot wanhoop kon drijven. Van Basten kreeg overigens rood voor de actie. Bij welke club speelde Plovie op dat moment?

4. Van Basten kraste ooit op zijn bureaublad ‘Ik ben de beste’. Er werd later nog een zinnetje bijgekrast die aan Van Basten werd toegeschreven, maar later door zijn toenmalige vriendinnetje bleek opgeschreven. Hoe luidde dat tweede regeltje?

5. Hoe vaak werd Van Basten, trainer van sc Heerenveen, ja echt, topscorer van de Serie A?

 

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes