Primary menu

Voetbalquiz: Manchester United

Vanavond speelt Ajax voor de Europa League tegen Manchester United. Beide clubs hadden enkele weken terug niet gedacht op dit podium te verschijnen. Terwijl Ajax de dupe werd van een wanprestatie van Dinamo Zagreb, werd Manchester United verslagen door FC Basel. De Engelsen zullen zeer teleurgesteld zijn over deze uitschakeling en het is maar de vraag of ze hun beste elf spelers opstellen. Wij van voetbalquizmasters zijn de minsten niet en troosten de Mancunians met een quiz over hun club.

1. Van der Sar was jarenlang doelman bij zowel Ajax als Manchester United. Naast Van der Sar waren er nog twee Nederlanders die voor beide clubs speelden. Wie?

2. Deze middenvelder werd vooral bekend door een fantastische lob voor zijn nationale team. Na dit wonderschone doelpunt vertrok hij naar Manchester United. Hij speelde daarnaast in het buitenland nog voor Lazio Roma en Benfica. Over wie hebben wij het?

3. Welke twee Mancunians staan hiernaast erg vrolijk op de foto?

4. Eric Cantona, wat een fantastische voetballer was dat. Van welke club, met wie hij in dat jaar kampioen werd, nam United Cantona in 1992 over?

5. Eén van de meest memorabele wedstrijden die Manchester United ooit speelde was de finale van de Champions League in 1999 tegen Bayern München. Nadat Mario Basler de Duitsers al vroeg op 1-0 had gezet, zorgden Sheringham en Solskjaer er in blessuretijd alsnog voor dat de Engelsen met de Cup met de grote oren naar huis gingen. Hieronder ziet u de opstellingen van deze finale. Vul de drie ontbrekende namen in.
Manchester United: Schmeichel; Gary Neville, Johnsen, Stam, …… ; Blomqvist (Sheringham), Beckham, …… , Giggs; Cole (Solskjaer), Yorke
Bayern München: Kahn; Linke, Matthäus (Fink), Kuffour; Babbel, Effenberg, …… , Tarnat; Basler (Salihamidzic), Jancker , Zickler (Scholl)

Toon de antwoorden

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes