Primary menu

Voetbalquiz: Makkelijk

makkelijkLaat u niet misleiden door de titel, dit wordt allesbehalve een makkelijke voetbalquiz. Omdat Nederland afgelopen vrijdag heel gemakkelijk won, gaat het kwisje wel over makkelijke overwinningen. En Danny Makkelie, omdat zijn naam lijkt op het woord makkelijk. Succes.

1. Ja, Oranje walste dus met 8-1 over de Magische Magyaren heen. Door zijn drie treffers werd Robin van Persie bovendien topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal. Heel mooi! Voor Van Persie ook topscorer aller tijden is van het Duits Elftal moet er nog een hoop gebeuren. Wie delen daar nu die titel met 68 treffers? (zie de quiz van gisteren voor het juiste antwoord) En om deze makkelijk-quiz wat moeilijker te maken: wie zijn er bij onze andere buren, de Belgen, topscorers aller tijden met beiden dertig doelpunten?

2. Van Persie snoepte het record af van Patrick Kluivert, ook al zo’n schitterende speler. Kluivert scoorde ook eens drie keer voor Oranje, in de kwartfinale van het EK in eigen land tegen Joegoslavië – een makkelijke 6-1 overwinning. Eerst leek het erop dat Kluivert zelfs vier maal had gescoord, maar één doelpunt werd later toegeschreven aan een Joegosloaaf. Wie?

3. sc Heerenveen won in 2007 met 9-0 van Heracles Almelo. Afonso Alves scoorde zevenmaal voor de Friezen. Wie maakte(n) de overige twee treffers in het Abe Lenstra Stadion?

Australier4. De grootste overwinning op het gebied van interlandvoetbal is sinds 2001 in handen van Australië. Van wie wonnen de Socceroos met 31-0 en wie is de hiernaast afgebeelde spits die tijdens de wedstrijd tekende voor dertien treffers?

5. Hier is dan de beloofde vraag over Danny Makkelie. Welk voor de hand liggend beroep oefent Makkelie uit naast zijn scheidsrechterscarrière?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes