Primary menu

Voetbalquiz: Lútzen Brink

brinkVrijdag is mijn dag voor een quiz. Mijn naam is Thijs de Jong. Ik neem aan dat ik inmiddels een trouwe groep fans heb die wekelijks uitkijken naar de vrijdag. En niet vanwege het voetbalweekend dat voor de deur staat, maar vanwege mijn geraffineerde quizjes. Mijn quizjes maak ik meestal op donderdagavond. Deze ook. En net toen ik aan deze wilde beginnen, kreeg ik een whatsappje van mijn goede vriend Lútzen Brink. Velen kennen hem vast niet, maar Lútzen is een talentvol voetballer. Hij had prof kunnen worden, maar koos anders. Een keuze die niet alleen mij, maar iedereen die ooit voetbalde en niet goed genoeg was voor het echte werk, woedend maakt. In deze quiz zal elke vraag op weinig vleiende wijze worden gelinkt aan Lútzen. Hij, die onze droom kon leven, maar ervoor koos om de nachtmerrie te delen.

1. Brink koos niet alleen voor het leven als student en inmiddels arbeider, hij voetbalt nu ook nog op het niveau dat iedereen aankan: de zoveelste reserveklasse. Bij WV-HEDW 8 in Amsterdam. WV-HEDW staat voor Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen. Welke eredivisieclub speelde haar eerste wedstrijden ook onder de naam Wilhelmina?

2. Brink speelde in de jeugd voor sc Heerenveen. De aanvallende middenvelder werd met deze club landskampioen bij de A-junioren. In de kampioenswedstrijd moest Daniel de Ridder het veld ruimen na een overtreding van Brink. Het elftal werd getraind door de huidige assistent van Marco van Basten. Wat is zijn naam?

3. Lútzen Brink werd geboren op 2 september 1985. Wie stierf er op deze datum? Enige arrogantie is Brink niet vreemd en dus heeft hij ooit gezegd dat hij de reïncarnatie van deze voetballer is.

4. Nadat Brink koos voor een studie boven het profbestaan en nog eventjes VV Sneek naar de hoofdklasse liet promoveren, ging hij voor studentenclub GSVV The Knickerbockers in Groningen spelen. Brink werd binnengehaald als de verlosser, maar stond algauw bekend als de man met weinig rendement. Topscorer aller tijden werd hij dus zeker niet, dat werd Rob van Bunderen (die nog even bij Harkemase Boys in de Topklasse speelde en tegenwoordig ook in de vergetelheid is geraakt bij WV-HEDW). Van Bunderen speelde bij Harkemase Boys samen met een speler die Brink nog uit de jeugd van sc Heerenveen kent. Deze aanvaller maakt tegenwoordig zijn doelpunten voor Cambuur Leeuwarden. De quizmaker heeft overigens nog met deze speler in de jeugd bij UDIROS gespeeld… WIe is hij?

5. Brink bleek een academisch hoogvlieger (dit waren nagenoeg de woorden die zijn brink2scriptiebegeleider bij zijn Buluitreiking uitsprak) en vertrok dus na enkele jaren weer bij GSVV The Knickerbockers om in Amsterdam te werken. Naast zijn werk bleef Brink ook voetballen en ditmaal voor hoofdklasser AFC. De club haalde voor de eerste maal in haar bestaan het kampioenschap in de hoofdklasse (Brink: 1 doelpunt). Wat is de naam van het complex van AFC?

Toon de antwoorden

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes