Primary menu

Voetbalquiz: Liverpool

 

Steven Gerrard was opvallend emotioneel na de voor de titelstrijd belangrijke zege van Liverpool op Manchester City. Ook de aanvoerder van The Reds kwam na afloop tot de conclusie dat hij en zijn ploeggenoten een grote stap richting de eerste landstitel sinds 1990 hebben gezet. Voetbalquizmasters hoopt van ganser harte dat Liverpool het vreselijke Chelsea voor blijft. Een quiz voor The Reds.

1. De invloed van Suarez op het bereiken van de koppositie is immens en in Liverpool lijkt men alle incidenten rond Suarez al lang weer vergeten. Maar bent u het al vergeten? Na een bijtincident in april 2013 werd Suarez voor 10 wedstrijden geschorst. Simpele vraag: wie was slachtoffer van de bijtgrage Suarez?

2. De prestaties van Suarez zijn leuk en aardig, de grote koning van Liverpool is zonder meer Steven Gerrard. Gerrard speelt al sinds 1998 voor het eerste elftal van Liverpool. Hoeveel Europa Cup-finales speelde Gerrard voor Liverpool?

3. Gisteren werd stilgestaan bij de stadionramp op Hillsborough. Op 15 april 1989 vonden 96 Liverpool-supporters de dood nadat tijdens de halve finale van de FA Cup een stormloop ontstond op de tribunes. Op deze dramatische dag speelde Liverpool tegen Nottingham Forest. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein. Wie is de vaste bespeler van Hillsborough?

4. De laatste jaren hebben diverse Nederlanders het shirt van Liverpool gedragen. Het zou erg chauvinistisch zijn om de Nederlandse inbreng in Engeland een doorslaand succes te komen. Onder de Nederlanders die voor Liverpool gespeeld hebben, bevinden zich drie spelers die ook in de Primera Division actief zijn geweest. Welke drie spelers zijn dit?

5. Naast Gerrard en Suarez is Daniel Sturridge een van de opvallendste spelers in de huidige selectie. Liverpool is al weer de derde Premier League-club voor Sturridge. Voor welke twee andere PL-clubs kwam Sturridge uit? 

 
TOON DE ANTWOORDEN

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes