Primary menu

Voetbalquiz: Kwalificatie

estlandWie zit er te wachten op een intro met allerlei quasi-lollige opmerkingen, vervelende woordgrapjes en waar pas op het einde met een vergezocht bruggetje het thema van de quiz bekend wordt gemaakt? Niemand. En ik heb haast.

1. Nederland speelt vanavond tegen Estland. Wie is de topscorer aller tijden van het Estisch nationale team? Hij speelde in Nederland voor Roda JC en ADO Den Haag.

2. Estland haalde ooit 198 punten. Natuurlijk niet in een kwalificatieronde, maar op het songfestival van 2001. En omdat we ons niet blind moeten staren op voetbal: wat was de titel van het nummer waarmee Estland het ESF won?

3. Estland, Letland en Litouwen, geen grootmachten in de voetbalwereld. Je kunt dus arnoniet spreken van de voetBaltische staten. Twee Nederlandse bondscoaches probeerden Estland naar een WK of een EK te loodsen, maar het is het land nog nooit gelukt op dat podium te acteren. Welke twee Nederlanders waren bondscoach van Estland?

4. FC Levadia Talinn. U kent de club vast, want ze worden met enige regelmaat kampioen van Estland. En dan mag je Europa in. In 2006 was het de eerste Estische club die de poulefase van de UEFA Cup bereikte. Dit ging ten koste van een Nederlandse club. Welke club?

5. Als je zijn naam hoort, denk je dat het een Nederlander is, maar de 1.99m lange spits (eerder verdediger) is toch echt een Est. Hoe heet deze reus, die drie jaar geleden bij Go Ahead Eagles speelde?

 

 

Toon de antwoorden

, , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes