Primary menu

Voetbalquiz: Koningshuis

Hare Majesteit Koningin Beatrix maakte eerder deze week bekend te zullen aftreden. Vandaag wordt Beatrix 75. Voor ons een reden om haar te bedanken en tevens te feliciteren. Als presentje ontvangt de koningin van ons een aan het koningshuis gewijde voetbalquiz.

1. We beginnen deze quiz over het Koningshuis met een vraag over Michael Krohn-Dehli. De Deen begon zijn loopbaan in Nederland bij RKC, nadat hij in de jeugd bij Ajax speelde. Na zijn tijd bij RKC keerde Krohn-Dehli weer even terug bij Amsterdam. Hij slaagde hier niet en werd in 2007 tijdelijk verhuurd aan een andere Nederlandse club. Welke?

2. Naast Real Madrid spelen er in de Primera Division momenteel vijf andere clubs die de titel ‘Real’ in hun clubnaam dragen. Noem ze.

3. Ook in 1974 werd Nederland al gehuldigd nadat ze niet kampioen werden. Enfin, toen speelden ze tenminste nog mooi voetbal. Na terugkomst uit Duitsland, werd het Nederlands Elftal ontvangen door Koningin Juliana en door Premier Joop den Uyl. Hierboven ziet u de bekende foto, waarop Premier Den Uyl in de polonaise loopt achter mevrouw Michels en voor een selectielid van Oranje. Wie is deze speler die het zichtbaar naar zijn zin heeft?

4. Napoleon was dan wel koning van Nederland, de Nederlandse taal ging hem niet altijd even goed af. Zo noemde hij zichzelf ooit ‘Konijn van Olland’. Bij ‘de Koninklijke’ speelde ooit ook een konijn. Althans, de bijnaam van deze speler was El Conejito oftewel Het Konijntje. Welke speler, die overigens ook voor Barcelona speelde, zoeken we?

5. Welke twee clubs hebben Gerry Koning, Edwin de Graaf en Damien Hertog gemeen?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes