Primary menu

Voetbalquiz: Jaren ’90 (deel twee)

ptt2Vorige week kreeg u vijf vragen die tijdens het voetbalquizkampioenschap in Twente zijn gesteld. In het intro van dat bericht werd beloofd ook in de rest van het land kampioenschappen te organiseren. Deze week zijn de eerste contacten gelegd over een kampioenschap in Groningen. Om af te sluiten in teletekststijl:     (later meer…)

1. Jari Litmanen, één van de smaakmakers van de jaren ’90, werd in het seizoen ’93-’94 topscorer van de eredivisie. De man van glas speelde ook in Spanje, Duitsland en Engeland. Bij welke twee Engelse clubs heeft Litmanen onder contract gestaan?

2. sc Heerenveen speelde in het seizoen ’92-’93 de bekerfinale tegen Ajax. De Friezen verloren met 6-2. Voor Ajax scoorden onder meer Bergkamp en Davids. Bij sc Heerenveen scoorde Erik Regtop het eerste doelpunt. Het tweede doelpunt werd gescoord een absolute cultheld van sc Heerenveen. Wie scoorde dat doelpunt?

3. Edwin Gorter (foto) speelde in het seizoen ’90-‘91 niet in Nederland. In het land waar Gorterhij op dat moment speelde, werd hij uitgeroepen tot beste buitenlandse voetballer van die competitie. In welk land was dat? En voor een bonuspunt: Bij welke club speelde Edwin Gorter?

4. In het seizoen ’96-’97 won Schalke ’04 de UEFA Cup. De trainer die Schalke de cup bracht was Huub Stevens. Het was het laatste seizoen dat de finale uit twee wedstrijden bestond. Schalke nam het op tegen Internazionale. Beide keren won de thuisploeg met 1-0. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen en dat deden de Duitsers beter. Wie scoorde er in de reguliere tijd voor Schalke en wie voor Internazionale?

5. In het laatste seizoen van de eeuw, werd Feyenoord kampioen. De topscorer kwam echter niet uit Rotterdam, maar uit Eindhoven. Ruud van Nistelrooy scoorde dat seizoen 29 keer. Sinds het bestaan van het betaald voetbal, heeft Feyenoord vijf verschillende spelers gehad die topscorer van de eredivisie zijn geweest. Welke vijf?

 

Toon de antwoorden

, , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes