Primary menu

Voetbalquiz: Israël

Vandaag zou Yitzchak Rabin 80 jaar zijn geworden. Rabin was de president van Israël die in 1992 de onderhandelingen met de PLO nieuw leven inblies. Dit resulteerde uiteindelijk in de Oslo-akkoorden, waarvoor Rabin met Yasser Arafat de Nobelprijs voor de Vrede ontving. Niet iedereen was het eens met Rabin’s toenadering tot de Palestijnen. Een jaar nadat hij de Nobelprijs ontving werd hij vermoord. Niet door een Palestijn, maar door een extremistische Israëliet.

Vandaag een voetbalquiz over Israël.

1. Tussen 2002 en 2006 was Avram Grant bondscoach van het Nationaal Elftal van Israël. Tegenwoordig is hij trainer van Partizan Belgrado. In de tussentijd werkte Grant voor drie Engelse clubs. Welke?

2. Wie is deze oud-speler van onder andere FC Utrecht? Hij is één van de weinige Nederlanders die in Israël speelden. Het kleine Hapoel Kfar-Saba kwam bedrogen uit toen het dacht in hem een puike voetballer binnen te halen.

3. Israëlieten zijn harde jongens. Rinus Israël was dat ook. IJzeren Rinus was in de jaren ’60 en ’70 bij Feyenoord één van de twee gevreesde centrumverdedigers. Wie was naast Israël de andere, misschien nóg wel hardere, centrale verdediger bij de Rotterdammers?

4. Bij welke Israëlische club speelde John de Wolf slechts drie wedstrijden?

5. Edgar Davids speelde nooit in Israël. Davids’ ster rees bij Ajax. In zijn nadagen speelde Davids voor de Spurs. Zoals Ajax dat in Nederland heeft, voelen veel Spurs fans zich verbonden met Joden en Israël. Zo speelde er in de jaren ’90 ook een Israëliet bij de Londenaren in de spits. Zijn bijnaam was Rocket Ronny. Hoe luidt zijn achternaam?

 

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes