Primary menu

Voetbalquiz: Het militair elftal

Tim HowardHet Nederlands militair elftal fungeerde decennia geleden als kweekvijver voor Oranje. Onder andere Jan van Beveren, Barry Hulshoff en Jan Mulder kwamen uit voor het militair elftal. De mannen trainden op vliegbasis Soesterberg en kwamen in 1968 uit op het internationale militair voetbaltoernooi in -jawel- Irak.

Vorig weekend debuteerde Wilfried Kanon voor ADO Den Haag. Zijn invalbeurt inspireerde mij tot het maken van mijn eigen militair elftal, dat uiteraard gecoacht wordt door Rinus Michels.

1. In de voorhoede van het militair elftal is veel concurrentie. Zodoende halen Marc Overmars, ‘Skiete Willy’ en Mads Bunker de basiself net niet. Op doel is minder concurrentie. Tim Howard probeert het met zijn keeperstenue, maar moet toch Nick Marsman voor zich dulden. Voor het EK 2013 werd Marsman als derde doelman opgeroepen voor Jong Oranje. Welke keepers moest hij voor zich dulden?

2. We spelen met een fysiek sterke verdedigingslinie. Piet Romeijn zorgt voor de ervaring achterin. Piet Romeijn werd ooit geschorst omdat hij de scheidsrechter een hondenlul had genoemd. Hij was de eerste die dit woord gebruikte. Piet zelf was niet eens met de schorsing. Wat had hij volgens zichzelf tegen de scheids gezegd?

Voetbal in oorlog

Voetbal in oorlog

3. De achterste linie wordt verder gevormd door Alex alias De Tank en de  Theo de Tank Laserom die voor de hardheid zorgt. Om de rust in de opbouw te bewaren is er ook een plek ingeruimd voor Regilio Vrede. Nadat Ruud Brood eind 2013 werd ontslagen bij Roda, nam Vrede samen met een andere interim-trainer enkele duels de honneurs waar. Wie was die andere interim-trainer?

4. Ik ben geen voorstander van Afrikanen in de achterste linie, vandaar dat Wilfried Kanon is doorgeschoven naar het middenveld. Kanon wordt geflankeerd door Marco Holster en Daniël de Ridder. Bij welke twee Engelse clubs speelde De Ridder?

5. Tot slot de voorhoede. Bij gebrek aan echte buitenspelers, spelen we met Leon de Kogel, Gerd Müller oftewel Der Bomber en Mariano Bombarda. De laatste speelde bij Willem II in het enige jaar dat de club Champions League speelde. In zes wedstrijden behaalden de Tilburgers alleen in de laatste twee duels twee punten. Tijdens deze laatste twee wedstrijden werd het doel van Willem II verdedigd door Jimmy van Fessem. Welke doelman, die in die Champions League iedere wedstrijd verloor en dertien doelpunten om zijn oren kreeg, stond de eerste vier duels in de basis?

TOON DE ANTWOORDEN

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes