Primary menu

Voetbalquiz: Grabbelton

Toni SchumacherNee, dit is geen quiz over Victor Kros of Granderl, maar een quiz zonder thema. Vragen die niet binnen een thema passen, worden door Joost Prinsen in de categorie grabbelton gezet. Dus je bent niet bij voorbaat kansloos, omdat het thema ‘Guinee’ is. Geen thema, spannend hè? Begin maar vlug! Succes!

1. Wie is slechts 1.78 meter lang, maar scoorde dit eredivisieseizoen al zeven keer met het hoofd?
2. Welke voetballer maakte onlangs bekend dat hij op 32-jarige leeftijd weer terugkeert in het profvoetbal? Hij heeft een contract voor 1,5 jaar getekend bij FC Dordrecht.
3. Arjen Robben miste het eerste gedeelte van het seizoen 2011-2012 door een aanhoudende blessure. Waar was Robben op dat moment aan geblesseerd?
4. Frankrijk speelde tegen Ierland in 2009 in de play-offs voor een WK-ticket. In Ierland werd het 1-1, waardoor Frankrijk zich plaatste. Heel Ierland was boos, omdat voorafgaand aan het Franse doelpunt hands was gemaakt door Henry. Welke Fransman scoorde de gelijkmaker?
 
5. Welke scheidsrechter kreeg na het rustsignaal bij de CL wedstrijd tussen AS Roma en Dynamo Kiev een Björn Kuipershard voorwerp tegen het hoofd en liep bloedend de catacombe in? Hij stopte met fluiten in 2005.
 
6. Ik ben op zoek naar de zoon van een voetballer die bij WVV met voetballen begon en vervolgens bij Heracles, GVAV, Zwolsche Boys en De Graafschap voetbalde. Bij die laatste club was hij ook jarenlang voorzitter. Hoe heet zijn zoon?
 
7. Welk land scoorde in de groepsfase van het WK 2014 slechts twee keer, maar ging wel door naar de achtste finales?
 
8Iran scoorde op het WK 2014 één keer. Het doelpunt werd gemaakt door een speler die ook in de eredivisie actief was. Hoe heet hij?
 
9. James Rodriquez werd topscorer op het WK 2014 met zes doelpunten. Wie werd tweede met vijf goals?
 
10. Drie keepers hielden op het WK 2014 vier keer de ‘nul’. Welke drie waren dat?

TOON DE ANTWOORDEN S

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes