Primary menu

Voetbalquiz: Gouden Bal

Gouden BalRonaldo won afgelopen maandag de Gouden Bal. Op z’n minst verdedigbaar, maar misschien wel volledig terecht. Platini en Ribéry denken daar anders over. Volgens Platini is het onbegrijpelijk dat Ribéry de prijs niet pakt terwijl hij alles won. Platini won zelf zijn eerste Gouden Bal in 1983, het jaar dat HSV de Europa Cup I en de Bundesliga won. Het Juventus van Platini won dat jaar slechts de Italiaanse beker. Een quiz over de Gouden Bal.

1. Hamburger SV won de finale van de Europa Cup I in 1983 van Juventus. Vier Duitsers speelden ooit voor Juventus, waarvan Helmut Haller de minst bekende is. Wie zijn de andere drie?

2. De eerste Gouden Bal werd gewonnen door ‘The Wizard of the Dribble’. Wie was dat?

Kevin Keegan3. Van 1969 tot en met 2000 won geen enkele speler van een Engelse club de Gouden Bal. Opvallend, omdat de Europ Cup I tussen 1977 en 1982 zesmaal achtereen door een Engelse club is gewonnen. Wel won Kevin Keegan de prijs tweemaal in dienst van Hamburger SV. In 1968 werd de Gouden Bal gewonnen door George Best, die uiteraard bij Manchester United speelde. Welke Engelsman maakte een einde aan de lange periode en won de prijs in 2001 terwijl hij in dienst was bij een Engelse club?

4. Wie is de laatste speler die de prijs won terwijl hij niet in de vier grote competities (Duitsland, Italië, Engeland en Spanje) speelde?

5. Lionel Messi won het vaakst de Gouden Bal. Met welke twee spelers deelt Marco van Basten de tweede plaats, oftewel wie wonnen ook drie keer?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes