Primary menu

Voetbalquiz: Glas

Glas. Bert Haanstra maakte er meer dan vijftig jaar geleden een film over, wij nu een voetbalquiz.

1. Tussen 2003 en 2005 heeft mediamagnaat Malcolm Glazer Manchester United overgenomen. De meeste Mancunians zijn hier niet blij mee. Glazer heeft onder andere de ticketprijzen met 50% verhoogd en commercie lijkt leidend te zijn bij Manchester United. Enkele supporters hebben daarop het initiatief genomen om een nieuwe club op te richten. Wat is de naam van deze club?

2. Voor het WK van 2002 miste de doelman van Spanje het WK omdat hij een grote glazen parfumfles op zijn voet had laten vallen. Wie was deze onfortuinlijke goalie?

3. Wie ziet u hiernaast met keurige bril?

4. Jari Litmanen, de man van glas. Litmanen kende zijn beste jaren bij Ajax. Na zijn lange periode bij de Amsterdammers kende hij louter magere jaren. Dit lag enerzijds aan zijn blessuregevoeligheid, maar anderzijds ook aan flapdrollen van trainers die hij tegenkwam. Eén der grootste flapdrollen was Gerard Houllier. De Fransman gaf bij Liverpool ‘op tien’ de voorkeur aan Emile Heskey boven Litmanen. Tja…  Naast bij Liverpool bakte Litmanen er in Duitsland ook weinig van. Voor welke Duitse club speelde hij in 2005 dertien duels?

5. Glasgow Rangers is gedegradeerd naar het vierde niveau van Schotland. Aldaar trekken de Rangers meer publiek dan de andere negen ploegen bij elkaar opgeteld. Wie was begin jaren’90 de eerste Nederlander bij de Rangers? Hij speelde er van 1990 tot en met 1995.

Toon de antwoorden

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes