Primary menu

Voetbalquiz: Genaturaliseerd

De genaturaliseerde Nederlander Douglas maakt morgen misschien zijn debuut in het Nederlands Elftal. Jaren geleden ging het nog niet zo gemakkelijk bij Salomon Kalou.  Rita Verdonk´s oordeel of Salomon´s naturalisatie was negatief. Salomon voelde zich wel echt Nederlander en wilde erg graag voor zijn nieuwe vaderland uitkomen. Korte tijd na het oordeel van IJzeren Rita vertrok de kleine Kalou naar Engeland. In Nederland is weinig meer van hem vernomen.

1. Inmiddels zit Salomon Kalou niet meer bij de selectie van Chelsea. Voor welke club komt de Ivoriaan dit seizoen uit?

2. De kans is dus aanwezig dat Douglas debuteert in het Nederlands Elftal. Hij zal dan zeker niet de eerste international zijn die niet in ons land is geboren. Wie waren de laatste twee niet in Nederland geboren debutanten van Oranje? Beiden debuteerden in dezelfde wedstrijd.

3. De jongeman op de foto hierboven speelde veertig interlands voor een Europees land. Voor dit land werd hij geselecteerd voor de EK’s van 2004 en 2008. Hij werd echter niet geboren in het land waarvoor hij als voetballer uitkwam. Zijn loopbaan sloot hij jongstleden daarentegen wél af in zijn geboorteland. Wie is hij?

4. Nog een fotootje. Wie is deze topscorer rechts?

5. Bij Athletic de Bilbao vinden ze dat er alleen Basken bij de club mogen spelen. Nog altijd houden ze vast aan deze filosofie en weten ze zelfs goed te presteren. Dat er alleen Basken mogen spelen in Bilbao, wil niet zeggen dat er alleen Spanjaarden voor de club zijn uitgekomen. Welke Frans international mocht uitkomen voor Athletic de Bilbao, omdat hij in Frans Baskenland ter wereld kwam?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes