Primary menu

Voetbalquiz: Gearresteerd

LurlingAfgelopen zaterdagnacht werd NAC-speler Anthony Lurling gearresteerd in het centrum van Den Bosch. Hij zou hebben voorgedrongen bij de automatiek toen hij zin had in een kroket. Schitterend. In het verleden zijn er meer voetballers gearresteerd. Een quiz.

1. Patrick Stephan Kluivert kreeg een taakstraf van 240 uur toen hij op 9 september 1995 een theaterdirecteur dood reed. De oud-spits was op dat moment net twee maanden negentien, want hij is geboren op 1 juli 1976. Welke andere oud-international en spits is er op die dag jarig?

2. Georgi Demetradze, wie kent hem niet. De Georgische oud-spits werd op 23 maart 2011 in z’n moederland veroordeeld tot zes jaar gevangenschap, wegens afpersing en het organiseren van illegale weddenschappen. Daarvoor speelde hij bij een hele rits clubs met moeilijke namen in oost-europa én was hij in 1997/1998 acht wedstrijden actief voor een Nederlandse club. Welke?

3. Welke van deze drie voetballers werd nooit gearresteerd wegens rijden onder invloed? Paul Gascoigne, Tony Adams of George Best.

Khadaffi4. Al-Saadi al-Qadhafi, ook wel ‘die ene zoon van Khadaffi die ook voetbalde’, staat inmiddels onder huisarrest in Niger. Hij vluchtte er naartoe tijdens de opstand tegen het bewind van z’n vader in Libië. In de jaren ‘00 was hij profvoetballer; in Italië speelde hij twee wedstrijden in de Serie A. Voor welke clubs speelde hij ieder een wedstrijd?

5. Glenn Helder zat ooit 193 dagen in de bak wegens, en gaat u er maar eens goed voor zitten: bedreiging, belaging, mishandeling, diefstal en vuurwapenbezit. Dat gebeurde in 2008. Vijf jaar eerder speelde Helder in het seizoen 2002/2003 zijn laatste tien wedstrijden in het betaald voetbal. Bij welke Nederlandse club was dat?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes