Primary menu

Voetbalquiz: Galatasaray

GalatasarayVanavond opent – clichémodus aan – het miljoenenbal – clichémodus weer uit – met Galatasaray tegen Real Madrid. Clichémodus weer aan. Kunnen de temperamentvolle Turken het bolwerken tegen de Galacticos uit Madrid? Clichémodus weer uit. Omdat er doorgaans al genoeg vragen worden gesteld over Real Madrid, hier een quizje over Galatasaray.

1. Als je te vaak de naam van een club, in dezen Galatasaray, gebruikt in bijvoorbeeld een quizvraag, dan gebruik je op den duur altijd een andere term, zoals temperamentvolle Turken of de bijnaam van de club. Hoe luidt de (bekendste) bijnaam van Galatasaray?

2. De beste speler die Galatasaray ooit onder contract heeft gehad, is de Roemeen Gheorghe Hagi. Laat die nu ook een bijnaam hebben. Wat is de bijnaam van Gheorghe Hagi?

3. De beste speler ooit van Galatasaray scheep je niet af met maar één vraagje. Nog eentje dus. Hagi  sloot z’n carrière af bij Galatasaray. Daarvoor speelde hij bij Real Madrid en Barcelona. Tussendoor speelde hij ook nog twee jaar bij een Italiaanse club. Welke club?

Fatih Terim4. De trainer van Galatasaray, Fatih Terim, ziet eruit als een sporthalbeheerder uit Lisse. Daarom hiernaast een plaatje van hem. Fatih was naast z’n drie periodes bij Gala ook trainer in Italië. Bij welke twee clubs? Tip: hij was nooit de trainer van Hagi in Italië.

5. Galatasaray is veel meer dan een voetbalclub. Noem tenminste één andere tak van sport waar de club actief in is?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes