Primary menu

Voetbalquiz: Filipijnen

giro 555Vandaag een quiz die in het teken staat van de Filipijnen, met derhalve allemaal vragen over Philips en Filips. Heeft u een vraag fout? Maak dan een bedrag over op Giro 555 – ook als u ze allemaal goed heeft, is dat geen slecht idee trouwens.

1. Filip Kostic zegde afgelopen week af voor een interland met Jong Servië. Vanwege een enkelblessure had Filip pijn en kon hij niet voetballen. Dat voetballen gaat de Serviër dit seizoen over het algemeen uitstekend af op de linkerflank bij FC Groningen. Van 2002 tot 2004 stond er regelmatig een Oostenrijker op de linkerflank geposteerd bij FC Groningen. Wie was deze Oostenrijker, die zichz op zijn wikipediapagina ‘een legionair uit hartstocht noemt?

2. De ouders van Phillip Cocu waren heel eigenwijs en gaven hun Phillip twee ellen mee. Dat gebeurde allemaal in Eindhoven, waar de wieg van Phillip stond. Zijn debuut in het Betaald Voetbal vond niet bij een club uit Eindhoven plaats. Waar wel?

3. Welke speler die het altijd bij het rechte eind heeft, staat op dit moment onder contract bij Queens Park Rangers, maar speelde eerder voor Manchester City en Chelsea?

4. De ouders van Phillipp Lahm waren ook eigenwijs en gaven Philipp twee p’s mee. Philipp is een prooduct van de opleiding van Bayern München, maar werd door de Beierse club twee seizoenen uitgeleend aan een andere Duitse club. Voor welke club speelde Lahm van 2003 tot 2005 53 wedstrijden in de Bundesliga?

5. Tot slot nog een vraag over de Philips Sport Vereniging. Wie is er eigenlijk voorzitter van de Philips Sport Vereniging?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes