Primary menu

Voetbalquiz: FA Cup

Het zit er weer op, een mooi weekendje FA Cup voetbal. De FA Cup, dat is toch wel net even andere koek dan ons lullige bekertoernooitje. De FA Cup, ooit door Danielle Overgaag uitgesproken als Fa Cup, naar het verzorgingsproduct, tja… Conclusie: voetbal is een mannensport. Zo.

1. Dit weekend speelden in Londen Liverpool en Everton tegen elkaar. In principe is dat best wel een eindje van huis, maar toch zat er ruim 80.000 man op Wembley. Ik heb geen idee of een wedstrijd op neutraal terrein ook op gaat voor deze vraag, maar ik gok het er maar op. Hoe wordt de wedstrijd tussen Liverpool en Everton in de volksmond genoemd?

2. De finale van de FA Cup wordt traditiegetrouw afgewerkt op Wembley. Van 2001 tot 2006 moest echter uitgeweken worden naar een ander stadion omdat een of andere onverlaat het nodig vond om het oude Wembley af te breken en er een nieuw bombastisch stadion inclusief rare boog voor terug te geven. Naar welke stad week men 5 jaar lang uit? En hoe heet dit stadion?

3. Roberto di Matteo bereikte zondag als manager de finale van de FA Cup. In 1997 stond hij als speler van Chelsea zelf in de finale en wist hij al in de eerste minuut met een prachtig afstandschot te scoren. Ruud Gullit was destijds manager van Chelsea en hij stuurde onder meer een Roemeen het veld in. Wie was deze Roemeen?

4. Dit seizoen is Kuijt de enige speler die kans heeft om de FA Cup finale te spelen. Vorig jaar was er eveneens maar één Nederlander die in de finale op het veld stond. Wie was dit?

5. Ik kwam een raar statistiekje tegen over de jongste doelpuntenmaker ooit in een FA Cup finale. Gek genoeg is dit dezelfde persoon die ook de jongste speler ooit op een WK is. Hij was er vroeg bij dus, dat menneke. Maar wie is deze persoon?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes