Primary menu

Voetbalquiz: Europese tegenstanders van FC Groningen

FC GroningenMijn club heeft het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het sc Heerenveen van mijn confrères Klaas Yde en Thijs, geflikt: Europees voetbal. Jaja, we moeten in jullie naar Moldavië. Daar doe jet het allemaal voor. Om dit te vieren vijf vragen over clubs waar FC Groningen in het verleden tegen speldenknop Europees verband.

1. ‘En we gaan op de trekker naar Madrid!’ Uiteraard begin ik met een vraag over de club die zelfs een eigen liedje kreeg na tegenstander te zijn geweest van de FC. Welke drie Nederlanders speelden er ooit voor Atletico Madrid?

2. Internazionale, nog zo’n grote naam tegen wie de FC ooit speelde in de UEFA Cup. Inter won die UEFA Cup in de jaren ’90 drie keer. In welk jaar waren Dennis Bergkamp en Wim Jonk erbij en wie was de tegenstander?

3. De laatste Europese wedstrijd die FC Groningen speelde was een prachtig duel tegen Fiorentina, dat helaas verloren ging na strafschoppen. Wat is de bijnaam van Fiorentina en hoe heet het stadion van de Florentijnen?

4. Partizan Belgrado was twee keer de tegenstander van FC Groningen in Europees verband. Het plukte er na het eerste treffen Milko Djurovski weg. Maar welke Nigeriaan, die ook bij Internazionale en Kaiserslautern speelde, voetbalde van 2002 tot 2004 bij Partizan?

5. Tegen welke Ierse club speelde FC Groningen in 1986 in de eerste ronde van de UEFA Cup?

TOON DE ANTWOORDEN

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes