Primary menu

Voetbalquiz: Eredivisie 2012/2013

Terwijl het EK nog bezig is, beginnen verschillende Nederlandse profclubs al weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen Eredivisie. In de voorbereiding wordt er ook hoopvol vooruit gekeken naar het komende seizoen: Als alle verwachtingen uitkomen degradeert geen enkele club, hebben we verschillende kampioenen en eindigt iedereen minimaal in het linkerrijtje. Wij als Voetbalquizmasters zijn de beroerdste niet en doen daarom vandaag een uiterst vrolijke voetbalquiz over de Eredivisie seizoen 2012/2013. En omdat het zo’n vrolijke quiz is zijn er extra veel punten te behalen vandaag.

1. Het gaat dit seizoen dan eindelijk weer gebeuren. Met Mark van Bommel als captain wordt PSV komt het helemaal goed en daarom bestempelen wij de Eindhovenaren als kampioenskandidaat nummer 1. Technisch brein achter de selectie van PSV is Marcel Brands. Marcel rijdt in zijn vrije tijd in een hele dure witte auto die hij vaak fout parkeert op De Herdgang. Vroeger had Marcel daar nog geen geld voor. Bij welke vier clubs speelde Marcel Brands als speler?

2. Als we oud-voorzitter en eigenaar Maasbert Schouten mogen geloven wordt Vitesse komend seizoen kampioen. Ze zoeken alleen nog een trainer die dat moet bewerkstelligen (hint: Aad de Mos is nog vrij en kent de club al). Als ze die hebben gevonden worden ze ongetwijfeld kampioen, geen ontkomen aan. Waar tegenwoordig Jonathan Reis en Wilfried Bony voor de doelpunten zorgen waren dat in het verleden mannen als Borso Bursac en Arco Jochemsen. Wie zijn de vijf topscorers aller tijden van Vitesse in de Eredivisie?

3. Frank de Boer gaat natuurlijk ook dit seizoen in de eerste seizoenshelft heel slecht presteren om na de winterstop alles te winnen met Ajax. Het kan dan ook niet anders dat ze kampioen worden. Dat gaan ze hoogstwaarschijnlijk doen zonder de mislukte Argentijn Dario Cvitanich. Argentijnen en Ajax zijn geen gelukkige combinatie. In het verleden speelden er nog vier Argentijnen in de hoofdmacht van Ajax. Wie?

4. Feyenoord, de nummer 2 van vorig jaar, gaat uiteraard wederom een fantastisch seizoen tegemoet. Wij tippen ze als de te kloppen ploeg voor de titel en dark horse voor het winnen van de Champions League. De aanwinsten zijn grotendeels transfervrij vanwege de penibele financiele situatie maar er was een tijd dat Feyenoord nog wel geld te besteden had. Wat is de duurste transfer van Feyenoord ooit?

5. Samen met de andere promovendus PEC Zwolle (en PEC staat natuurlijk voor de Prins Hendrik Ende Despereert Nimmer Combinatie maar dat weet u ondertussen wel) gaat Willem II het ongetwijfeld net zo goed doen als RKC afgelopen jaar. Wij tippen ze zelf als de outsider voor de titel. Technisch directeur bij de Tilburgers is Marc van Hintum. Wat was de laatste klus van Marc voor hij bij Willem II begon?

Toon de antwoorden

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes