Primary menu

Voetbalquiz: Een zonnig voetbalweekend

Het belooft een voetbalweekend te worden met heerlijk weer. Het eerste lenteweekend van dit jaar. En dus zetten wij enkele spelers en clubs in het zonnetje die wat met de zon en mooi weer te maken hebben.

1. Gaston Taument scoorde in 1994 in een zonovergoten en snikheet Washington zijn enige bij mij bekende kopdoelpunt in de WK-wedstrijd Nederland – Saoedie-Arabië. Hoe heette het stadion waar deze wedstrijd werd gespeeld?

2. Omdat Oranje meer wedstrijden speelde in Orlando, en om te acclimatiseren aan de hitte, had Dick Advocaat besloten zijn kamp op te slaan in Florida. Welke luxueus oord had het Nederlands Elftal als uitvalsbasis tijdens het WK van 1994? (Studio Spaan maakte er nog eens een schitterende minidocumentaire over, waarin Berry van Aerle (Diederik van Vleuten) het steeds over zoutpreparaten had.)

3. Een beetje crypysich, maar dan heb je wat om over na te denken: welke twee zonnige spelers kwamen/komen uit voor Tottenham Hotspur?

4. Dries Roelvink zit vaak in de zon (zie foto). Voor hij vaak in de zon zat, speelde hij een blauwe maandag betaald voetbal. Bij welke clubs? dries roelvink

5. Het ligt in noord-Engeland, maar de naam van de club doet anders vermoeden: Sunderland. Tegen welke club werken The Black Cats dé derby af en hoe heet die derby in de volksmond (vernoemd naar de twee rivieren die door de streek stromen)?

6. Op het WK ’98 in Frankrijk baarden de Roemenen opzien toen ze het bereiken van de volgende ronde vierden door allemaal een soort coupe soleil te nemen. Tegen wie vloog Roemenië er vervolgens uit in de achtste finales?

7. Op het WK ’94 in de Verenigde Staten baarden de Zweden opzien door de halve finale te bereiken. Er stonden vier spelers in de basis wiens naam eindigt op -son (Nilsson, Patrik Andersson, Ingesson en Kenneth Andersson). Wie waren de andere zeven spelers. Mooi weer maakt mild (hint, hint): je mag jezelf ook een punt geven als je er pak ‘m beet vijf weet.

8. De rasajacied Sonny Silooy (als je het op z’n Amsterdams uitspreekt: Zonny Zilooy; overigens geboren te Rotterdam) speelde in Nederland behalve bij Ajax nog twee seizoenen voor De Graafschap, maar hij was ook nog bij twee buitenlandse clubs actief. Bij welke twee?

9. Mike Zonneveld voetbalde in Nederland voor veel meer clubs (Go Ahead, PSV, FC Groningen, NEC en NAC). Hij kende daarentegen slechts één buitenlands avontuurtje. In welk land vond dat plaats (en de echte kenner mag uiteraard de club erbij noemen)?

10. Wie maakte de winnende treffer in het WK-duel Spanje-Nigeria in 1998?     

TOON DE ANTWOORDEN

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes