Primary menu

Voetbalquiz: een ode aan Romário de Souza Faria

Romario bij PSV
Romário de Souza Faria is vandaag jarig. Hij is 48 jaar geworden. Romário was samen met Bassie en Adriaan mijn jeugdheld en daarmee gelijk de veroorzaker van het feit dat ik als een van de weinige jongetjes die opgroeide in een Twents dorpje hartstochtelijk PSV-fan is. Vandaag gaat de quiz dan ook over hem; een ode aan Romário.

1. Romário de Souza Faria. Romario kwam ruim 25 jaar geleden naar PSV. Van welke club nam PSV deze legendarische spits over?

2. Romário speelde van 1988 tot 1993 bij PSV alvorens naar Barcelona te vertrekken. In die periode maakte hij drie hoofdtrainers mee. U raadt het al, wie zoeken we?

3. PSV was aanvankelijk bezig met het losweken van Marc Degryse van Club Brugge. Deze transfer kwam maar niet van de grond omdat Club Brugge eerst een vervanger voor Degryse wilde vastleggen voordat met PSV zaken kon worden gedaan. Welke Australiër die van 1998 tot 2005 bondscoach van zijn land was wilden de Bruggenaren vastleggen?

4. De FIFA 100 is een lijst van de 125 beste, nog levende voetbalspelers volgens de FIFA uit 2004. Pelé mocht deze lijst samenstellen maar hij vond 100 te lastig dus hij koos er maar 125 en verneukte daarmee meteen de naam van de lijst. Enfin, uiteraard zette Pelé zichzelf op de lijst maar gelukkig en terecht staat Romario ook op deze lijst. Met welke andere 13 Brazilianen, van wie er ondertussen één niet meer onder de levenden is, staan Pelé en Romario op deze lijst?

5. In 2006 maakte O Baixinho twee korte tussenstapjes in zijn carrière en speelde hij enkele maanden in Australië en Amerika. Welke clubs mochten god op hun blote knieën danken dat hij kortstondig bij ze kwam spelen?

6. Romário had zijn vader beloofd ooit nog eens een wedstrijd te spelen voor zijn favoriete club. Dat deed hij dan ook, welgeteld een volledige wedstrijd en sloot daarna zijn actieve carrière af. Bij welke club was dit?

TOON DE ANTWOORDEN

Foto: Jotdown.es

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes