Primary menu

Voetbalquiz: echte Ajax-spitsen

Ivan Gabrich
Ajax lijkt net als de drie voorgaande seizoenen op weg naar het kampioenschap. Dat terwijl ze geen echte killer in de spits hebben staan. Kolbein Sigthórsson zou dat moeten zijn maar is het blijkbaar niet, waarom we volgens Cruijff heel blij moeten zijn dat Bojan in de Eredivisie speelt, is mijn compleet onduidelijk en Siem de Jong is bijzonder bruikbaar in de spits maar geen echte nummer negen. Om dit gemis enigszins te verzachten een quizje over ‘echte’ Ajax-spitsen uit het verleden.

1. We beginnen gemakkelijk, wie was de laatste Nederlandse Ajacied die zich kroonde tot topscorer van de Eredivisie?

2. We maken het iets moeilijker maar nog zeker te doen: wie was de eerste Ajacied die topscorer wist te worden sinds het ontstaan van de Eredivisie?

3. De topscorerslijst aller tijden van Ajax staat pas op nummer negen de eerste buitenlander maar dit is ook geen echte spits (Jari Litmanen, 132 doelpunten). Welke buitenlander is wel een echte spits en staat op plek 13 van deze lijst met 111 doelpunten?

4. Patrick Kluivert maakte in 1995 de winnende in de Champions League-finale. Hij viel die wedstrijd in voor Jari Litmanen en maakte de winnende. Wie was de andere invaller namens Ajax in die match en wie loste hij af?

5. Als je googlet op ‘slechtste spits ooit van Ajax’ kom je op Iván Gabrich uit. Als je zoekt op ‘spits die niet kan omvallen’ ook. Na zijn weinig succesvolle periode bij Ajax speelde Gabrich onder andere nog bij Extremadura in Spanje. Welke andere oud- Eredivisiespits speelde ooit van 1996-1998 ook nog bij deze club?

6. Ajax.blog.nl maakte ooit het slechtste Ajax-team ooit waar Thimothée Atoubade trotse aanvoerder van is. Gabrich staat samen met twee Spanjaarden in de aanval. Welke twee spitsen zoeken we?

7. Ajax.blog.nl stelde ook ooit het zwaarste Ajax-team ooit vast. Welke drie spelers vormden hier de voorhoede (twee spitsen, een vleugelspeler)?

TOON DE ANTWOORDEN

Foto ANP – Cor Mulder

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes