Primary menu

Voetbalquiz: Dikke voetballers

De meeste profvoetballers zijn topatleten. Ze leven voor hun sport, gaan vroeg naar bed, drinken niet of nauwelijks en hebben geen grammetje vet teveel. Maar niet alle voetballers voldoen aan dit beeld. Sommige spelers hebben niet het lichaam wat je van een professionele speler mag verwachten en zijn ronduit dik. Vandaag gaat de quiz over hen: de dikke voetballers.

1. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat iedere middag een auto gevuld met Jeroen Verhoeven, Theo Janssen en Miralem Sulejmani vanaf de Toekomst rechtstreeks naar de McDrive in Amsterdam Zuid Oost rijdt. Voordat Sulejmani in Nederland neer streek, trainde hij eerst een tijdje mee met een andere Eredivisieclub die hem geen contract aanbood vanwege het netwerk wat om de Servische Dikkertje Dap hing. In Heerenveen hadden ze hier geen enkel probleem mee en verkochten hem enkele jaren later voor ruim 17 miljoen aan Ajax. Naar het schijnt was dit bedrag gelijk aan zijn lichaamsgewicht in goud. Wat was de Eredivisie club waar Sulejmani een tijdje mee trainde?

2. Een afgetrainde Patrick Kluivert schoot Ajax tegen AC Milan in 1995 naar de Champions League winst, waarschijnlijk hadden ze toen nog geen McDrive in Amsterdam. Nog een goede periode bij Barcelona ging het daarna bergafwaarts met zijn carriere. Zijn lichaam bleek niet bestand tegen de tapas in Valencia en de pints in Newcastle. Bij welke club sloot Kluivert zijn spelerscarrière af?

3. Waar Kluivert geen blijvende indruk kon maken in het shirt van PSV is dat Ronaldo zeker wel gelukt. Voor PSV speelde Ronaldo 57 officiële wedstrijden waarin hij 54 maal het net trof. Later schitterde hij nog voor Barcelona, Inter Milan en Real Madrid waarna hij het wel welletjes vond en ging uitbuiken in Brazilië. Bij welke Braziliaanse clubs stond Ronaldo zijn carrière onder contract?

4. Maceo Rigters, de gezellige dikkerd die nu in Australië voetbalt, stond bij drie Engelse clubs onder contract maar kon bij geen van deze clubs een doelpunt op zijn naam schrijven. Maceo dankte zijn transfer naar het Verenigd Koninkrijk aan een geslaagd EK onder 21 in 2007. Met wie vormde hij destijds het aanvalskoppel?

5. Jhon van Beukering heeft naar het schijnt meer op met de Burger King dan de McDonalds. Tegenwoordig verdient hij zijn geld in Indonesië bij Pelita Jaya maar voor welke zes Nederlandse profclubs speelde hij ooit wedstrijden?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes