Primary menu

Voetbalquiz: Derby’s

FC GroningenAls FC Groningen-supporter kan ik het uiteraard niet nalaten een quiz over derby’s te maken nadat FC Groningen zondag op grootse wijze de Derby van het Noorden won en zich voor minimaal een paar maanden de Kampioen van het Noorden mag noemen.

1. Manchester United en Manchester City treffen elkaar vanavond in de Premier League. United speelt niet alleen een stadsderby, maar ook een streekderby die de gemoederen verhit. Tegen welke club speelt Manchester United de North West Derby?

2. Die ene Schotse derby, The Old Firm, wordt niet meer gespeeld, maar niet getreurd, want in Edinburgh zijn nog wel twee clubs actief op het hoogste Schotse niveau. Welke twee clubs spelen tegen elkaar inde Edinburgh Derby?

3. In het Italiaans klinkt alles mooi, dus ook de bijnamen voor derby’s. Welke Italiaanse derby’s staan bekend als Derby della Capitale,  Derby della Madonnina en Derby della Lanterna?

Baskenland4. Dat Athletic Bilbao een Baskische ploeg is, weet iedereen waarschijnlijk wel. Maar er spelen nog twee ploegen uit Baskenland in de Primera Division. Welke twee andere clubs vechten dit seizoen twee Baskische derby’s uit in de Primera Division?

5. Tip bij vraag 4: het zijn geen teams met FC en dan de plaatsnaam erachter. Uit welke steden komen de ploegen die ik bij vraag 4 zoek? Als u het antwoord op vraag 4 niet weet, een vervangende vraag: uit welke steden komen Real Sociedad en Osasuna?

Toon de antwoorden

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes